reklama

Letný seriál na pokračovanie - 9/12 Zdravie

Hovorí sa, že zdravie si za peniaze nekúpite. Súčasné marketingové stratégie však poukazujú na pravý opak tohto príslovia. To, čo je bio - je drahšie, to čo prospieva Vášmu srdcu je drahšie, strava býva často označovaná ako nedostatočná, takže treba si prikúpiť minimálne sadu výživových doplnkov. Voľakedy sme to aspoň vnímali tak, že čo je zdravé chutí a častokrát aj vyzerá mizerne. Ale aspoň sme si za tú takzvanú biokvalitu nemuseli priplácať. V podstate kedysi sme mali skoro všetko zadarmo a bolo to pre všetkých bez akýchkoľvek spoločenských postavení, pretože oficiálna politika hlásala aj realizovala beztriednu spoločnosť. Doteraz si pamätám na tabletky na zdravé zúbky, ktoré sme povinne jedli v škole. V škole bol aj školský zubár, čo bolo z hľadiska fóbických stavov z tohto uja veľmi pozitívne, lebo sme to brali ako ďalší z kabinetov v škole. Okrem iného v každej škole bol aj červený kútik, alebo izba revolučných tradícii. Ale to som už zabehol dosť mimo nadpis.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Minule som mal taký rozhovor s jedným mladým chalanom, ktorý pracuje pre neistú rodinnú firmu, ktorá vyrába z aloe vera dokonalé zázraky na všetky možné neduhy, vrátane odtučňovacích kúr. Raz som čítal, že v podstate okrem driny a sebakázne neexistuje žiadna zázračná pilulka na chudnutie.

Dennodenne nás média presviedčajú, že práve taký a onaký výrobok je na ten Váš problém ten najúčinnejší. V obchodoch sa vytvárajú samostatné oddelenia, ktoré sú venované fit a bio potravinám. Nevravím, že to je niečo zlé. Trápi ma akurát to, že nie každý si môže dovoliť kupovať tieto zazračne vypestované plodiny a vychované zvieratká.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nakoľko som lokalpatriot, tak nesympatizujem so zahraničnými biopotravinami. Stačia mi aj tie naše. A som rád, keď si môžem vybrať medzi rôznymi značkami v celom sortimente konzumu to čo bolo vyrobené na Slovensku. To je moja voľba pri nakupovaní. Až jedného dňa budú ceny potravín a biopotravín na jednej úrovni, tak si začnem viac všímať tie bio. Momentálne ma nepresvedčili. Vraví sa, že obal predáva. Myslíte si tiež, že keby sme zabalili obyčajný tovar do obalu bio, tak by to bola záruka kvality?

Možno ma za tento článok pošlete do kelu, ale ja to tak cítim a chcem aby jedného dňa sme si všetci mohli dovoliť biopotraviny. Aj tá osemčlenná rodinka. Aj ten staručký pán. Aj tá slobodná mamička. Aj ja.

Marek Duda

Marek Duda

Bloger 
  • Počet článkov:  64
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje životné heslo je: "Je mi jedno, či človek má 10 alebo 100 rokov, ak ma dokáže niečo naučiť som rád, že som ho spoznal." Človek po tridsiatke začne vnímať prostredie, v ktorom žije trochu ináč ako dovtedy. Preto sa zaujímam o komunálnu politiku a v tohtoročných komunálnych voľbách kandidujem na poslanca do Mestského zastupiteľstva v Poprade. Zoznam autorových rubrík:  UmenieSekretárŠpajzkaDivadelné pocityPráci česťSúkromnéNezaradenéEkohračkyGaléria (ne)slávnych umelcov

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu