reklama

Malí víťazi Zimnej halovej ligy

16.2.2013 sa v Dome športu na Junáckej ul. v Bratislave uskutočnil záverečný turnaj už tradičnej dlhodobej Zimnej halovej ligy BFZ žiakov 2012/2013 o Pohár župana  BSK. Turnaj sledovala približne stovka nadšených príbuzných. Kto tam nebol, môže ľutovať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Plagát turnaja
Plagát turnaja (zdroj: Bratislavský futbalový zväz)

Zimná halová liga BFZ žiakov 2012/2013 bola organizovaná v dvoch vekových kategóriách - mladší žiaci (nar. po 1. 1. 2000 a mladší) a starší žiaci (nar. po 1. 1. 1998 a mladší).

Ligy mladších žiakov sa zúčastnilo 24 družstiev rozdelených do 4 skupín. V niektorých z nich hrali popri chlapcoch aj dievčatá. ŠK Slovan BA dokonca postavil čisto dievčenské družstvo, ktoré v posledných kolách základnej časti bojovalo o postup na záverečný turnaj.

Skupina A

Skupina B

Skupina C

Skupina D

FC Ružinov
Lok. Dev.N.Ves
FK BCT „A“
FK Rača „B“
ŠK Svätý Jur
FK Dúbravka

FKM Karlova Ves
LP Domino „A“
FK Rača „A“
FK BCT „B“
Slovan Most p./B.
FK Scorpions

FK Inter
Slovan Ivanka p./D.
ŠK Vrakuňa
ŠKP I. Dúbravka „B“
ŠK Šenkvice
ŠK Slovan - dievčatá

ŠKP I. Dúbravka „A“
Žolík Malacky
LP Domino „B“
MFK Rusovce
FC Lamač
ŠK P.Š.-OFK Vysoká

Liga mladších žiakov bola usporiadaná do 7 základných kôl, ktoré sa hrali v telocvični SOŠ Na Pántoch 9, v bratislavskej Rači vždy v nedeľu v termíne od 2.12.2012 až do 3.2.2013, po ktorých nasledoval práve 16.2.2013 záverečný turnaj.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Počas trvania ligy som videl množstvo skvelých individuálnych i kolektívnych výkonov, ktoré sú v tejto vekovej kategórii, až na niekoľko výnimiek, znásobené nezastretou detskou radosťou z hry. Nedá mi však neupozorniť aj na niektoré negatívne reakcie zo strany zakomplexovaných a vulgárne sa vyjadrujúcich rodičov. V jednom prípade sa tréner FK Inter neovládol a okrem vulgárnych nadávok, ktoré nepatria do úst človeka pracujúceho s deťmi, dokonca neprípustným spôsobom zasahoval do samotnej hry. Dúfam, že sa táto situácia zo zápasu FK Inter vs Slovan Ivanka pri Dunaji vyšetrila alebo ešte vyšetrí.
I napriek tomuto prípadu som presvedčený, že športové aktivity prispievajú k zdravému rozvoju detí a mládeže. Zdravý pohyb, disciplína, pravidelnosť tréningov, podriaďovanie sa potrebám kolektívu atď. Ako otec jedného z detí som si istý, že v čase , keď je pod dozorom našich trénerov, je o neho dobre postarané a nemusím sa báť, že by sa nudil a mal čas vymýšľať hlúposti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Záverečného turnaja sa zúčastnili štyri najlepšie mužstvá, ktoré prešli sitom postupov zo skupín a následného play-off. Najskôr sa hrali 2 kvalifikačné zápasy, následne si porazení zahrali o tretie miesto a celý turnaj vyvrcholil finálovým zápasom. Zápas o tretie miesto sa skončil až dramatickým jedenástkovým rozstrelom a vo finále naše družstvo Slovan Ivanka pri Dunaji porazilo družstvo FKM Karlova Ves výsledkom 11:3.

Celkové poradie:

1. FK Slovan Ivanka pri Dunaji
2. FKM Karlova Ves
3. ŠKP I. Dúbravka „A“
4. Lokomotíva Devínska Nová Ves

Okrem prvého miesta v družstvách sme získali aj prvé a asi aj druhé miesto v poradí strelcov. Mená tu neuvádzam zámerne, ja nechcem deťom zasahovať do ich súkromia. Ak ste však zvedaví, predpokladám, že si podrobnejšie informácie budete môcť nájsť aj niekde na stránke BFZ. Predvedená hra niektorých detí ma však presvedčila, že slovenský futbal má obrovský potenciál. Videl som tam budúceho Ronalda, Robbena či Ibrahimoviča. Otázkou je – Dokáže Slovensko prostredníctvom svojich štruktúr vplývajúcich na celé športové odvetvie využiť potenciál skrytý v dnešných deťoch?  

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu


Mladší žiaci, na nerozoznanie od dospelých

Obrázok blogu


O prvé miesto hrali Ivanka (vľavo) a Karlova Ves (vpravo)

Obrázok blogu


Nástup pred odovzdávaním cien

Obrázok blogu


Naši malí víťazi, aj môj

Marián Mališ

Marián Mališ

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Občiansky aktivista v oblasti športu, dopravy a životného prostredia. Zoznam autorových rubrík:  AutoIvanka pri DunajiLetectvoNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu