reklama

10 hlavných dôvodov prečo zastaviť zlo Fico, Mečiar, Slota

Fico, Mečiar, Slota a ich zlodejské strany Smer, HZDS a SNS ničia Slovensko. Pomenovať najdôležitejšie (= najhoršie) dôvody nie je ľahké, nakoľko ich sú desiatky... Začnime s desiatimi všeobecnými oblasťami. Iniciatíva STOP ZLU Fico, Mečiar, Slota bude postupne a konkrétne poukazovať na zvyšné desiatky konkrétnych zlodejín, na ktoré by sme určite nemali zabúdať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

Nekompetentnosť – Ideová vyprázdnenosť je (aj) o tom, čo sa neurobilo. Súčasná vláda prináša frázy bez akejkoľvek vízie budúceho smerovania Slovenska. Či už sa to týka dôchodkovej reformy, školstva či zdravotníctva - nikde žiadne systémové riešenia.

Odvádzanie od témy, ignorácia argumentov – Zlým zvykom sa stalo prekrývanie problémov, ktoré by bolo potrebné riešiť. Argumenty nehrajú žiadnu rolu. Dôležité je, kto viac kričí. Poďme sa konečne baviť o témach – to však nie je možné, kedže jeden minister ako druhý nie sú ľudia na svojich miestach.

Vedomé klamanie a populizmus – Zvlásť charakteristické pre premiéra Fica. Dokonale ilustrované imaginárnou diaľnicou Bratislava – Košice do roku 2010, čo bolo už v čase siláckych rečí nereálne. Dobrým príkladom je aj populárne stopnutie privatizácie, ktorej dosahy vidíme na bratislavskom letisku či železniciach už dnes.

Štefan Harabin - Bývalý minister spravodlivosti, dnes predseda Najvyššieho súdu. Mečiarove predĺžené chápadlá, vzťahy so Sadikim, prenasledovanie nepohodlných sudcov, vytváranie atmosféry strachu či zrušenie Špeciálneho súdu. Navyše, zas a opäť, absolútne žiadna vízia reformy súdnictva!

Rozkrádanie štátu – Sociálne podniky, emisný tender, elektronické mýto a najnovšie aj PPP projekty sú len niektorými z príkladov... Korupcia a klientelizmus dlhodobo prerastá Slovenskom a súčasná vláda to do veľkej miery podporuje a sama realizuje.

Mecenáši Smeru – Na verejnosti známi (zatiaľ) predovšetkým Jurajom Širokým a jeho firmami. Zdá sa však, že na povrch vyjdu skutočnosti, ktoré poukazujú na zločinecké úmysly už pri zakladaní dnes najpopulárnejšej strany na Slovensku. Nezanedbateľné určite nie sú ani vzťahy s J&T, viď. minister financií na ich jachte.

Ján Slota a Vladimír Mečiar – Vulgárnosť dokonale vystihnutá nadávaním odvážnej policajtke – to je Ján Slota. (S touto kauzou však suvisí aj mlčanie ministra Kaliňáka.) Vladimíra Mečiara na druhú stranu chrakterizuje rozkradnutie Slovenska v deväťdesiatych rokoch, či „boxerské metódy“ typu vražda Róberta Remiáša, únos Michala Kováča ml., či zbavenie mandátu poslanca Gaulidera.

Hedviga Malinová - V tejto kauze sa osobne angažovali premiér Fico a minister vnútra Kaliňák. Úmyselne a vedome zavádzali a existuje reálna možnosť, že súd potvrdí, že klamali. Nehovoriac už o mafiánskych praktikách, ktoré celý prípad sprevádzali. Spolu s kauzou pezinská skládka je Hedviga Malinová symbolom pošlapávania práv občanov tohto štátu.

(Ne)orientácia v medzinárodných vzťahoch – Súčasná vláda bezpochyby prispieva k živeniu maďarskej otázky, prípadne ju priamo využíva vo svoj prospech. Preferencia pre Rusko bez pripomenutia historických faktov, akými je napríklad August ’68 a následná okupácia, či bez zváženia rizík (nedávna invázia do Gruzínska nech je toho symbolom), neveští nič dobrého. Vláda spolu s prezidentom servilne poslúžila čínskym komunistom. No a stretnutie s Kaddáfím takisto jednoznačne prispieva k poškodeniu mena Slovenska v zahraničí. (Nezabudnime ani na zabudnutú bombu v lietadle, aj keď to znie ako vtip.)

Zadlžovanie občanov – Posledný dôvod bytostne súvisí s predchádzajúcimi. Pri tejto vláde nehrá totiž rolu, aký je aktuálny rast HDP či externá ekonomická situácia - priestor na vytváranie dlhov sa vždy nájde. A tak spolu s PPP diaľnicami Ficova vláda buduje aj grécke cesty – tie však výrazne rýchlejšie.


P.S.: Každý z nás má tu moc, právo a povinnosť ísť voliť. Verím, že voľbou ktorejkoľvek z opozičných strán, ktoré majú potenciál dostať sa do parlamentu, má každý z nás šancu zabrániť zlu, ktoré v súčasnosti ovláda Slovensko.

Matej Sýkora

Matej Sýkora

Bloger 
  • Počet článkov:  160
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu