reklama

Panická komisia zasadne a odporučí celoplošný zimný spánok

V jari sme vyhrali, v lete odmenili, v jeseni bolo SNP a teraz keď sa zima pýta, tak sme bezradní ako maturant týždeň pred skúškami pri pohľade na to množstvo otázok hovoriac si že tie reči o priebežnej príprave mali čosi do seba.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ťažko čakať od populistov nepopulárne riešenia. Ochota prijať zodpovednosť a vyhlásiť konečne nejaký plán ktorého sa budeme nasledujúce týždne držať je zrejme úmerná predpokladanej ochote ľudí ešte nejaké opatrenia dodržiavať.

Pritom to, čo nás v najbližších týždňoch čaká je absolútne najkritickejšia časť celého boja s koronavírusom ktorý sa vlečie aspoň u nás od marca. Vtedy sme sa zľakli obrazov z Talianska či Španielska. Prípadov ktoré boli všetky importované bolo málo a všetky sa preto pomerne dobre darilo včas zachytiť. Možno to bolo dôvodom ničím nezaslúženej hrdosti za dobré zvládnutie prvej vlny.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je to ako keby suseda v dome v spánku prepadlo komando ozbrojených lupičov a jeho rodine sa napriek tomu s mnohými zraneniami podarilo útočníkov z domu vyhnať. My vidiac to, sme pozamykali dom, zadebnili okná a strachom sa krčili v pivnici. A potom, čo sme priposratí vyliezli von máme tú drzosť vysmievať sa zo suseda ako to nezvládol a chváliť sa ako super sme to všetko zvládli my. Potiaľ by to bolo len smiešne. My sme sa však na oslavu svojho úspechu boja s hnusobou vybrali oslavovať a dom nechali napospas. Popri tom sme sa donekonečna dohadovali aké zámky a bezpečnostné zariadenia si dáme namontovať. Lupiči sa ale medzitým vrátili a a náš dom pekne bez odporu vyrabovali. To posledné sa o chvíľu môže stať a bude to hlúpe a tragické zároveň.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na to aby sme mali slobodné Vianoce sme mali myslieť tak dva týždne dozadu. Aj o tom vedeli, aj taký návrh padol ale nenašla sa vôľa a zhoda. Teraz sa blížia sviatky spojené so stretávaním, voľnom, nakupovaním, tisíce ľudí príde zo zahraničia navštíviť svoje rodiny. Vnúčence sa prídu vystískať so starými rodičmi . Dôchodcovia za osekaný vianočný dôchodok radi pripravia pohostenie, a veď sa tak dlho nevideli a ktovie čí sa takto zídu aj budúci rok (toto proroctvo sa im môže veru ľahko vyplníť). 

Zatiaľ jediný sektor ktorý schytal lockdown bolo gastro. A odniesol si to za všetkých. Super hyper praskajú vo švíkoch a zrejme aj budú vo všetkých víziách predstaviteľného koronalockdownu. Ostatní zrejme utrú hubu. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zrejme si ale nikto príčetný nemyslí že zatvorením podnikov medzi sviatkami nejako obmedzí masové stretávanie. A Silvester. Súkromné chaty a byty to istia. Low cost teen covid distribution verzii postačí aj vonku vreštiaci bezdrôtový reproduktor a fľaša kolujúca z ruky do ruky , či skôr z úst do úst.

A to plošné testovanie ktoré ktosi porovnával so SNP ? Paralela stále platí. Ako to pôvodné , tak aj to kovidové nakoniec pomáhali likvidovať mužíci s dvojkrížom. Vtedy po lesoch , teraz na námestiach. 

A tak sa môžete ísť kĺzať. Boris má vraj stále otvorené...

Matúš Lazúr

Matúš Lazúr

Bloger 
  • Počet článkov:  150
  •  | 
  • Páči sa:  1 351x

Dokážem usedavo ležať. Zoznam autorových rubrík:  AustráliaMalajziaSúkromnéNezaradenéVeda a technikaO dobe kovidovej

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu