Marlenka

V minulosti, sa sviatočné pečivo pieklo väčšinou doma. Dnes je tomu tak snáď už len na dedinách. Veľa ľudí ( keď si zrátajú náklady: suroviny, vynaloženú energiu, čas, ktorý pri pečení strávia ) si povie, že sa to dnes už ani neoplatí. Ten, kto ale pečie rád, ten, koho pečenie baví a zároveň pri tom relaxuje, pre toho to stratený čas nie je. A navyše, domáce je vždy len domáce.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (38)
Obrázok blogu

RECEPT:

Cesto:

250g masla, 3 vajcia, 300 g cukru krupica, 400 g hladkej múky, 1 lyžička sódy, 100 ml mlieka, 3 lyžice medu

Krém:

500 ml mlieka, 6 lyžíc krupice, 2 lyžice krupicového cukru, 200 g masla, pol plechovky Salka, 100 g mletých orechov, rum

Postup:

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, múku zmiešanú so sódou a mlieko. Premiešame, stále zohrievame na platni. Nakoniec pridáme celé vajcia, dôkladne premiešame, aby sa vajíčka spojili s ostatnými surovinami, hmota by mala byť mierne teplá. Takto pripravené tekuté cesto, rozdelíme na tri plechy vyložené papierom na pečenie a rozotrieme natenko. Postupne upečieme do zlata (cca 8-10 minút pri 200°C).

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vychladnuté pláty poskladáme na seba, okraje odrežeme. Odrezky rozdrobíme a zmiešame s orechami.

Prvý plát pokvapkáme rumom, potrieme tretinou krému, priložíme druhý plát, ľahko pritlačíme. Postup opakujeme, končíme vrstvou krému, ktorý husto posypeme zmesou rozdrobených odrezkov s orechami.

Krém: Z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej kaše po častiach všľaháme zmäknuté maslo a Salko.

Necháme odležať 1-3 dni, až potom krájame na rezy.

Na záver vám prajem veľa zdaru pri pečení a dobrú chuť.


Michaela Meinhartova

Michaela Meinhartova

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

...ak vieš dúfať, dokážeš aj lietať Zoznam autorových rubrík:  Tak toto môžem : )Keď...Obľúbené receptyTaké malé zázrakySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

300 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu