
RECEPT:
Cesto:
250g masla, 3 vajcia, 300 g cukru krupica, 400 g hladkej múky, 1 lyžička sódy, 100 ml mlieka, 3 lyžice medu
Krém:
500 ml mlieka, 6 lyžíc krupice, 2 lyžice krupicového cukru, 200 g masla, pol plechovky Salka, 100 g mletých orechov, rum
Postup:
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, múku zmiešanú so sódou a mlieko. Premiešame, stále zohrievame na platni. Nakoniec pridáme celé vajcia, dôkladne premiešame, aby sa vajíčka spojili s ostatnými surovinami, hmota by mala byť mierne teplá. Takto pripravené tekuté cesto, rozdelíme na tri plechy vyložené papierom na pečenie a rozotrieme natenko. Postupne upečieme do zlata (cca 8-10 minút pri 200°C).
Vychladnuté pláty poskladáme na seba, okraje odrežeme. Odrezky rozdrobíme a zmiešame s orechami.
Prvý plát pokvapkáme rumom, potrieme tretinou krému, priložíme druhý plát, ľahko pritlačíme. Postup opakujeme, končíme vrstvou krému, ktorý husto posypeme zmesou rozdrobených odrezkov s orechami.
Krém: Z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej kaše po častiach všľaháme zmäknuté maslo a Salko.
Necháme odležať 1-3 dni, až potom krájame na rezy.
Na záver vám prajem veľa zdaru pri pečení a dobrú chuť.