A kedže dobrý tip treba zužitkovať, dlho som neváhala a pri najbližšej vhodnej príležitosti som ho spravila. Ked som ho pripravovala, musím podotknúť, vyzeralo to ako poriadna gebuzina, ale môžete mi veriť, nielen ja som si nakoniec všetky prsty oblízala.
Pochválili ho všetci a som si istá, že ktokoľvek z vás si ho urobí bude jeho chuťou iba nadšený.
Takže tu je recept.
POTREBNÉ PRÍSADY:
2 väčšie kuracie prsia, 2 PL oleja, 1 čajová lyžička korenia GYROS, 1 väčšia cibuľa, 4-6 sterilizovaných uhoriek, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 1 mala majonéza, 1 kyslá smotana (príp. biely jogurt), 2 -4 strúčiky prelisovaného cesnaku, kečup, čínska kapusta.
POSTUP PRÍPRAVY:
Šalát odporúčam urobiť do šalátovej misky z číreho skla. Pekne tak vyniknú jednotlivé vrstvy. Podávame vychladený (vytiahnutý z chladničky) s chlebom alebo tmavým pečivom.
Ideme na to.
Kuracie prsia narežeme na drobné kocky, dáme do misky, pridáme 2PL oleja a 1čajovú lyžičku korenia GYROS. Premiešame a necháme chvíľu postáť. Za ten čas si, môžeme nakrájať iné suroviny. Potom mäso dáme na panvicu a restujeme cca 7-10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak spolu dobre vymiešame.

Začíname vrstviť. Na spodok misy uložíme mäso. Ak máte trošku z výpeku kľudne ho pridajte s mäsom do misy. Na mäso uložíme rovnomerne nadrobno nakrájanú cibuľu.

Na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, na to navrstvíme na drobné kocky nakrájané sterilizované uhorky a dalšia vrstva je kečup.

Kečup prikryjeme sterilizovanou kukuricou.

Kukuricu prikryjeme druhou polovicou majonézovej masy.

Vrstvenie ukončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsky. Ozdobíme a odložíme do chladničky.

Tak a tu je náš hotový výtvor.
Na záver mi ostáva už len popriať vám dobrú chuť : )