reklama

Čo nového na Islande

Môj prvý týždeň na Islande sa začal v Hafnafjordur. Cestou autobusom do Reykjavíku 101, v podstate nezbadáte, že by ste prechádzali rôznymi mestami. Ale iba ak sa nevyznáte.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Podľa ľútostného výrazu mojich spolusediacich v klube umiestnenom v Reykjavík 101 som pochopila, že bývam prinajlepšom v Záhorskej Bystrici. 

Boli sme na nahrávaní podcastu Icestralia. Je to Stand up comedy s kráľom čierneho humoru Hugleikurom Dagssonom a Austrálčanom Jonom Duffym. Klub Húrra ešte o ôsmej zíval prázdnotou. Pili sme silné islandské pivo Einstök, Hugleikur sa pripravoval na bare. Vtom ako veľká voda prišiel Jono. Zvítal sa s mojím spoločníkom, ktorý ak práve nerobí Stand-up, poľuje v noci s turistami na polárnu žiaru. Bola som predstavená, ale mohla som sa len usmievať. Jono skutočne vládne slovom a Američan s ktorým som sedela, mu zdatne kontroval. Rozoberali nespravodlivosť, že ani úspech na pódiu nezaručí, že človek neskončí v posteli sám. Okrem toho, že Jono má webovú stránku zameranú na svoju maličkosť, pracuje ako kuchár. Po chvíli sa ku nám pripojil jeden Holanďan. Práve nahráva druhú platňu so svojou kapelou, ktorej meno som dvakrát úspešne nezachytila. Cez deň pracuje ako inak, ako kuchár. Potom sa pridal mladý Američan, ktorý vo voľnom čase vyrába vtipné tričká a predáva ich online. Ukázal mi jeden z motívov, ale museli mi ten vtip vysvetliť. K slovu som sa veľmi nedostala. Až začala reč o hudbe. Hugleikur síce neskôr na pódiu islandskou angličtinou hovoril, že začal počúvať hudbu až v sedemnástich. Dovtedy nevedel, že je rozdiel medzi pesničkou a skupinou. Proste počúval Starwars. Ale rozhodne sa mu nedostalo toľko súcitu ako mojej hudobnej negramotnosti. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Show sa začala najtrápnejšími momenty z minulého týždňa. Týkali sa neuskutočneného sexu a svrbenia na intímnych miestach. V tomto duchu sa niesli aj odpovede na otázky divákov. A smiali sme sa stále.

Dnes večer ma čaká ďalšia výzva. Bude Stand up comedy iba v angličtine. Snáď niečo pochopím, držte mi palce.

Hafnafjordur
Hafnafjordur (zdroj: Lucie Meisnerová)
Lucie Meisnerová

Lucie Meisnerová

Bloger 
  • Počet článkov:  48
  •  | 
  • Páči sa:  52x

Matka bez portfeje a vášnivá islandofilka, ktorá sa bojí karuselových dverí. Poobede si vychutná silné espresso a rada chodí do kopca. www.radostnapraca.sk Zoznam autorových rubrík:  HľadanieSúkromnéSpoločnosť

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu