reklama

Keď svetlo vystrieda tmu

Bolo presne 4:35. Stála som na štrkovej cestičke a pozerala som na nebo. Na čierne nebo. Podľa toho, koľko už bolo hodín, dalo by sa hovoriť o skorom ráne, avšak vtedy som mala pocit, že ráno ešte neprišlo. Noc mu v tom zabránila. Ovládla celú krajinu a nepustila nikoho k moci. Bola tmavá a deprimujúca. Neprinášala ani iskierku nádeje, naopak, vyvolávala strach, úzkosť, neistotu, šialenstvo a pocit smrti...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Obrázok blogu

Všetci ešte tvrdo spali, no ja som už bola vonku. Stála som tam a rozmýšľala. Necítila som sa veľmi príjemne. Bolo chladno a vlhko po včerajšom daždi. Nemohla som však nič urobiť, aby sa to všetko zrazu zmenilo na krásny slnečný deň. Nič. Tma ma obklopovala zo všetkých strán a snažila sa ma ovládnuť.

Zafúkal studený vietor. Striaslo ma od zimy. Chladný prúdiaci vzduch odvial aj to posledné teplo, čo sa ešte skrývalo pod mojou tenkou vetrovkou. A zrazu som z diaľky začula osamelý spev akéhosi vtáčika, ktorý hneď aj utíchol. Bol veľmi smutný. Akoby sa to drobné stvorenie chcelo vyžalovať, no nebol tam nikto, kto by ho mohol vypočuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Opäť som upriamila svoj pohľad na oblohu. Niekoľko hviezd, ktoré som na nej ešte pred niekoľkými minútami videla, zrazu zmizlo. A vtedy som začala rozmýšľať, o čom to celé je. Uvedomila som si, aký je človek bezmocný. Maličký a bezmocný. Úplne, ale úplne, je odkázaný na Niekoho, od neho oveľa vyššieho a väčšieho, kto to tu celé riadi. Človek samotný leží bezbranne v Jeho dlani a závisí len od Jeho vôle, či prežije nasledujúci deň, alebo nie. A vtedy som si uvedomila, že nový deň je skutočne dar, ktorý si treba vážiť.

Keď som nad tým takto premýšľala, naozaj nebolo nič, o čo by som sa v tej chvíli mohla oprieť, čo by bolo mojou istotou. Všetky moje ľudské istoty padli. Jediné, čo mi zostávalo, bola viera. Dôvera v to, že On ma má rád a že so mnou len tak neskoncuje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako som tam tak postávala, úplne nepatrne sa začala meniť farba oblohy. Z čiernej prešla na tmavosivú, potom na tmavomodrú, svetlomodrú a nakoniec sa spoza hôr vykotúľalo krásne žlté slniečko. Konečne tu bolo ráno! Úzkosť zaraz odo mňa odišla.

Ten deň, ktorý ma potom čakal, bol pre mňa skutočným darom -  dostala som šancu začať odznova a ja som ju využila!

Taký istý dar si aj ty dnes dostal. Nie je to samozrejmosťou, že si sa dnešné ráno zobudil. Ale je to dar, za ktorý by si mal byť vďačný Bohu. Môžeš sa rozhodnúť, či s novým dňom prijmeš šancu začať žiť iný, lepší život, alebo radšej zostaneš v tom, v čom si bol doteraz. Ak to necháš tak, možno premrháš poslednú príležitosť v tvojom živote a možno Boh bude k tebe milostivý a dá ti ich ešte mnoho. Neviem. Zodpovednosť za svoj život má každý sám, preto je na tebe, ako sa rozhodneš. A keby si náhodou nevedel, o akých pocitoch som doteraz písala, skús vyjsť niekedy v noci vonku, bez sprievodu kohokoľvek, len tak sám, a zahľaď sa na oblohu. Možno sa budeš cítiť podobne bezmocne, ako som sa cítila ja. A možno nie...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

annieMERCY©2010

Anna Mezovská

Anna Mezovská

Bloger 
  • Počet článkov:  61
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Pochádzam zo stredného Slovenska. Študovala som environmentálnu chémiu a následne som absolvovala štúdium dokumentárnej fotografie a misijnej práce v zahraničí. Krátko som sa na univerzite venovala i štúdiu výživy ľudí. V súčasnosti sa venujem fotografii, cestovaniu, písaniu a práci s deťmi. Mám veľmi rada beh na dlhé trate, lyžovanie či plávanie, maľbu, prácu v záhrade, zvieratá, kreatívnu ručnú tvorbu a grafický design.“Rabbit's clever," said Pooh thoughtfully."Yes," said Piglet, "Rabbit's clever.""And he has Brain.""Yes," said Piglet, "Rabbit has Brain."There was a long silence."I suppose," said Pooh, "that that's why he never understands anything.” ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéDeťom

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu