reklama

Birmovka

Na začiatok tohto článku sa chcem všetkým ospravedlniť za to, že som štyri mesiace nenapísal žiadny článok. Ako už niektorí viete, som veľký rybár a bola rybárska sezóna, takže som nemal na blog veľa času... Ale teraz už prejdime k tomuto článku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

Minulú sobotu 27.10. 2007bola u nás birmovka. Keďže som kresťan a verím v boha, tak somna tejto sviatosti nechýbal ani ja.

O birmovke som sadozvedel až v poslednú chvíľu na náboženstve. Ja chodím do ôsmej triedy a keďže z našej triedy chodia nanáboženstvo iba traja chalani, tak sme spojení so siedmou triedou. Zaujímavé bolo,že o birmovke vedeli všetci siedmaci a z našej triedy o tomnevedel nikto. Asi sme hluchí. O tom, že birmovanie bude, som sa dozvedel1.10. 2007 a mená, kto tam pôjde, mali byť nahlásené do 31.9. Hneď pohodine som išiel (aj s ostatnými, čo to nepočuli) za našim pánom farárom.Spýtali sme sa ho, že či by sme sa ešte mohli dodatočne prihlásiť. Náš pánfarár je veľmi dobrý a preto sa len usmial a povedal, že bude len rád,keď pôjdeme aj my.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Náš pán farár je naozajveľmi dobrý a preto nás do ničoho nenútil. Na náboženstve a vždy nedeľu po skončení svätej omše si s namizopakoval (aby sme sa nepomýlili), čo máme pri birmovaní povedaťa povzbudil nás, aby sme nemali stres. Deň, dva pred našim veľkým dňom sme sa mali ísť každý vyspovedať. Naspoveď často nechodím, takže som sa bál, že sa pomýlim. Našťastie sa taknestalo a prebehlo to hladko. Teraz už zo spovedania stres určite nebudem nikdymať, lebo vidím, že to nie je nič hrozné.

V sobotu prišiel časbirmovania. Prišla k nám rodina a išli sme do kostola. Všetci birmovanciboli pekne vyobliekaní a samozrejme aj ja. Zvony na kostole zazvonilia celé sa to mohlo začať. Takže najprv bola normálna omša a potom pánbiskup vyzval všetkých birmovancov a birmovných rodičov, aby pristúpilik nemu a on im mohol dať znak birmovania (krížik na čelo krizmou).Išli sme. Celý čas som si opakoval to, čo mám pred biskupom povedať. Síce toboli iba dve slová, aj tak som sa bál, že to pokazím. Opäť som to zvládola nepokazil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po omši sme siz mojou rodinou urobili pekné fotky,aby som mal na čo spomínať. Potom sme savšetci vrátili domov a oslavovali sme. Bol to naozaj pekný deň.

Aj keď viem, že si ho užnikdy nezopakujem, aj tak naň budem spomínať len v dobrom.

P.S.: Mami, tie koláčeboli naozaj dobré:)

Milan Kopča

Milan Kopča

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Volám sa Milan a mám 15 rokov. Mám rád dobré jedlo, šport (hokej, futbal, tenis) a rád lovím ryby. Zoznam autorových rubrík:  Moja rodinaO mneČo vidím a počujemSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu