Ako odopičiť opicu

Opica je tiež len človek. Stavy, ktoré sprevádzajú prázdne ráno, keď plná je noc, sú mimoriadnou pohromou. Rovnajú sa živelnej katastrofe. Nečudo, veď v človeku sa okrem duše tlačí ďalší votrelec - opica. Je však naša, a tak musíme pristúpiť k jej vyháňaniu mimoriadne humánne. Blíži sa piatok, keď väčšina mladých sa ide tak večer resetnúť, že až ráno už nie je Slovensko pavilón šeliem, ako piatok večer, ale pavilón opíc. Preto si zoberte niekoľko rád od vetchého, ale skúseného starca štyridsiatnika ako sa zbaviť krutých rán.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Zabudnite na ovocie

Predovšetkým si musíme uvedomiť, že chceme opicu z nášhotela dostať. V žiadnom prípade sa neliečime tým, čo má opica rada. Zabudnite nabanány, tropické ovocie, minerálne vody. Nepomáhajú, skôr prispievajú kzväčšeniu opičej lásky k vášmu organizmu.

Opico pudič

Máme teda podávať telu všetko, čo opicu odpudí alebovystraší? Áno. Opica má panický strach z aromatických liehovín a piva. Vpralese ich nepozná a všetko neznáme opicu odpudzuje ako repelent. Každý človeks opicou musí prekonať prirodzený odpor žalúdka a dopriať telu dostatok opicuodpudzujúcich dávok. Len pozor, musíme byť k opici ľudský! Nevypudiť z teladrasticky, aby si neblížila. Teda v žiadnom prípade vypiť naraz pol litraborovičky. Opicu treba jemne vystrnadiť z tela po poldecákoch a pollitroch.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jedna von, druhá dnu

Je tu však problém. Jednu opicu z tela jedným uchomvyženieme a druhá sa nám do tela druhým uchom nasťahuje. Žiaľ, aj v 21. storočíje veterinárna medicína nedokonalá. Dosahuje iba čiastočné úspechy. Pre človekas opicou je však rozhodujúce, že sa jej zbaví. Že sa ráno zobudí s novouopicou, je pre úspešné vypudenie dnešnej opice je irelevantné.

Okroška spasiteľ

Ak tento spôsob nie je vašej opici po srsti, ponúkam druhý,mnohými ránami odskúšaný. Nevýhodou je, že si ho musíte navariť. Najlepšiedopredu. A v tom je problém, lebo rána sú väčšinou po takzvanombleskovom údere, čiže vôbec v ten deň nečakáte, že ráno na druhý deň budekruté. Najlepšie liek navariť a preventívne ho zamraziť do kelímkov odRamy a pod.

SkryťVypnúť reklamu

Prvé správy o okroške, tajomnom a zázračnom lieku ruskýchmužíkov, priniesol na Slovensko osobný lekár L.N.Tolstého Dušan Makovický.Spomína na jedno letné predpoludnie, keď sa viezli z grófom Tolstím brezovýmhájikom. Zrazu zbadali pri ceste ležať poukladaných vedľa seba ako kláty 20 mužíkov. Nad nimi sa vznášaljedovatý opar vydychovanej samohonky a jednoznačne mali všetci na jazyku smrť. Kde sa vzala, tu sa vzala, zrazuz lesa vybehli tri ženy, vlečúc zo sebou hlinený hrnčisko a začali drevenýmilyžicami násilím liať do nebohých mužíkov. Po chvíli sa zrazu mužíci otrepali,vyskočili na rovné nohy a hybaj opäťsamohonkovať. Pre istou aj z čudesným obsahom hrnca.

SkryťVypnúť reklamu

Druhé stretnutie s tajomnou tekutinou bola na smrteľnejposteli L.N.Tolstého. Pop mu dal posledné pomazanie a popod fúzy precedil: „Oj, ani okroška už nepomôže jehoosvietenosti...“

Ako na okršku

Budeme potrebovať: 600 g vareného mäsa, 2natvrdo uvarené vajcia, 2 kyslé väčšieuhorky, 1,5 dlkyslej smotany, cesnak, mladá cibuľa, horčica, cukor, soľ, 9 dl tekutiny s kvasenýchuhoriek alebo kyslej kapusty.

Do hrnca alebo misy vložíme 600 gramov nakrájanéhovareného mäsa, 2 veľké kyslé alebo kvasené uhorky a 2 bielka z uvarených vajecnakrájaných na kocky. Pridáme nakrájanú cibuľku na drobno a roztlčený cesnak, zalejeme tekutinou z nakladaných uhoriek adobre premiešame. Najlepšia je voda z kvasených uhoriek, ak je nemáte, šľak totraf, dajte aj z nakladaných. Po prípade použite vodu z kvasenej kapusty azdržujte sa v blízkosti WC. Preženie, ale máte istotu, že všetko zlé z vásodíde. Žĺtky jemne nastrúhame, vymiešameich z horčicou a smotanou a vlejem do pripravenej polievky. Polievku osolíme,po prípade ochladíme a trochu prisladíme. Môžeme zložiť z čela prebytočné kúsky ľadu a dať ich doživotobudiča. Inak, okroška nie je iba pre samohonkáčov, výborne chutí vhorúcom lete.

SkryťVypnúť reklamu

Okroška 2 alebo KrvaváMarusija

Ešte si nedám pokoj. Na západe majú "vyprošťovák"Bloody Mary a na východe Krvavú Marusiju. Princíp jej prípravy je zhodný akopri okroške, rozdiel je však v niektorých surovinách. Varené hovädzie mäso (môžebyť aj údený jazyk, šunka, saláma a podobne) nakrájame opäť na kocôčky.Kyslé uhorky tiež a zelenú cibuľovú vňať alebo cibuľu na drobno pretrieme stroškou soli, aby zmäkla. Bielka vajec uvarených natvrdo posekáme a žĺtkyutrieme s kyslou smotanou, horčicou, cukrom a soľou. Všetko spolu riadnezamiešame a v hrnci zalejeme vodou zčervenej repy. Pridáme posekaný zelený kôpor a premiešame s druhou polovicoukyslej smotany. Opäť necháme vychladnúť. A keby vás už Krvavá Marusijanepostavila na nohy, pomôže iba truhla.

Milan Nemec

Milan Nemec

Bloger 
  • Počet článkov:  42
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Dobrovoľný výskumník malej úlohy: Využitie blogu na úpravu okolia môjho ja. Zoznam autorových rubrík:  Tu si žartujemTu nežartujemTu vás chcem nasrdiťTu mi je to jednoVarím siSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

766 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,075 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu