Wi Fi nemáme - rozprávajte sa prosím

Pousmial som sa i zamyslel nad týmto sloganom neprehliadnuteľne umiestneným v jedálni Horského hotela na Popradskom plese vo Vysokých Tatrách, kde som bol niekoľko dní na pozvanie svojho priateľa, ktorý tento hotel prevádzkuje. Je toho veľa čo by som o svojich zážitkoch, postrehoch a pocitoch vedel napísať, ale aby som vás neoberal o vzácny čas spomeniem len to najzaujímavejšie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Ten hotel nie je na prvý pohľad ničím výnimočný. Trochu ošarpaný, ale ako ho iste mnohí z vás poznajú umiestnený je v prekrásnom prostredí na brehu Popradského plesa, ktoré je turisticky mimoriadne atraktívne. Jednoduchý, ale veľmi vkusný interiér s masívnym dreveným nábytkom vhodne symbolizuje jeho polohu. Ale žiadny, ani ten najatraktívnejší exteriér a interiér podobného zariadenia nebude pre návštevníkov trvalo zaujímavý pokiaľ vás neosloví jeho atmosféra. A tá tomuto hotelu rozhodne nechýba. Spýtal som sa teda svojho priateľa Juraja, ktorý je riaditeľom a zároveň i „dievčaťom pre všetko“, ako to dokázal, lebo ako asi uznáte služby tohto druhu na Slovensku ďaleko zaostávajú za štandardom dovolenkových destinácii v zahraničí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Porozprával mi o tom, ako sa po splnení nekonečných, niekedy až absurdných požiadaviek našich úradov konečne pustil do „oživovania“ hotela. Všetko stojí a padá na ľuďoch, povedal mi. Pracovné miesta v hoteli postupne obsadil ľuďmi, ktorí boli ochotní do práce vložiť nielen svoj um, ale aj srdce. Nie je dôležité, aby obsluhujúca čašníčka v jedálni mala miery 90-60-90, ale aby sa k zákazníkom správala, ako k svojim najlepším priateľom. Kuchyňu, ako srdce hotela oddelil od ostatných ekonomických pravidiel čo v praxi znamená, že na tanier treba naložiť toľko, koľko sa tam zmestí. Odmieta súčasný špagetový, pizzový a hamburgerový trend, ale ponúka svojim hosťom okrem iného aj domáce parené buchty, koláče a „poctivé“ bryndzové halušky. Pstruhy nie sú dovezené z ďalekého zahraničia, ale z domácej, slovenskej produkcie. Postupne zrekonštruoval ubytovacie a spoločenské priestory a jedáleň rozšíril o veľkú drevenú terasu s prekrásnym výhľadom na pleso a panorámu Tatier. A ako to myslel s tým Wi Fi? Občas sa nájde pani a či pán nespokojný, ale prevažná väčšina návštevníkov neprítomnosť tejto vymoženosti civilizácie uvítala. Uznali, že zariadenia tohto typu majú slúžiť k tomu, aby ľudia spolu komunikovali, aby sa bavili, zdravo odpočívali a vnímali krásnu prírodu okolo seba. V minulosti to tak vždy bolo a je dobre, že v Horskom hoteli na Popradskom plese túto tradíciu zachovávajú.

SkryťVypnúť reklamu

A ako je to s cenami za jedlo z domácej kuchyne a ostatné služby v tomto vysokohorskom hoteli vo Vysokých Tatrách, ktoré sú už pre bežného Slováka takmer nedostupné? Bol som tam mimo sezóny za studeného, sychravého počasia a hotelová jedáleň bola plná turistov a to aj napriek tomu, že si museli dobrú hodinku tam a druhú hodinku naspäť odkráčať po svojich. A verte, neboli to žiadni boháči, ale jednoduchí ľudia. Tí, takzvaní V.I.P. turisti sa tam na svojich nablýskaných esúvečkách nedostanú, lebo ako dobre vieme Popradské pleso je súčasťou TANAP-u a leží v piatom stupni ochrany prírody. A to je pre nich veľký, takmer neriešiteľný problém.

SkryťVypnúť reklamu

Často počúvame od ľudí, ktorí pracujú v obchode a službách ako bojujú o zákazníka. Môj priateľ Juraj je dôkazom toho, že bojovať netreba. Prostredie do ktorého sa radi vraciame nás priťahuje svojou pozitívnou energiou a tú on s pomocou ľudí, ako je on sám, dokázal vytvoriť. Je to jednoduchý a všade prítomný tretí zákon pozitívneho myslenia: „Čo vyžaruješ to priťahuješ“

Milan Zeman

Milan Zeman

Bloger 
  • Počet článkov:  53
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Som presvedčený o tom, že každé stretnutie s človekom, každá životná situácia a každá informácia nás posúva na našej ceste k tomu čo sa má stať. Verím, že nič nie je náhoda a všetko je tak, ako má byť. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu