reklama

Všivavá škola

...alebo by som mohla povedať všivavá Nitra? Najvýstižnejšie by asi bolo: Všivavé Slovensko.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Nie, nemyslite si, nenadávam na svoju rodnú krajinu ani na mesto, v ktorom bývam, ani na naše školstvo. Len konštatujem skutočnosť. Dnes, v dvadsiatom prvom storočí sa, hlavne my matky, učiteľky, deti a zdravotní pracovníci, boríme premnoženou armádou malých parazitov zvaných voš detská.

Už druhý rok niektorí systematicky niektorí chaoticky vraždíme tieto malé „zvieratká“ na milióny, no bitku stále nevyhrávame. Jediný, kto zatiaľ vyhráva, sú farmaceutické firmy vyrábajúce prípravky proti všiam. Zisky z predaja týchto prípravkov im asi robia celkom pekné zisky. O odbyte tohto sortimentu, aký majú za posledné roky, sa im pred takým desiatimi rokmi ani nesnívalo. Napríklad minulý rok som v 5. deň trvania školského roku uchmatla z lekárne posledný Doffusil H. Všetko ostatné už mali vypredané.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zo začiatku som myslela, že je to len problém školy, do ktorej chodí moje dieťa. Po rozhovoroch so známymi mi došlo, že to tak nie je. Nie len Nitra, ale aj ostatné mestá Slovenska majú rovnaký problém. Najskôr občastné a po pár mesiacoch už pravidelné niekoľko hodinové rituály s hustým hrebeňom zvaným všivák a smradľavými prostriedkami pred či po umytí vlasov a výsledok len krátkodobý. Za chvíľu ICH tu máte zas. Vždy sa nájde nejaký kamarát, či kamarátka, ktorých rodičia na to kašlú, alebo stačí spolucestujúci „nosič“ v autobuse. Počula som (zdroj: JPP-jedna pani povedala), že sa jeden čas kvôli všiam nehrali divadelné predstavenia v Divadle A.Bagara.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hľadanie osvedčených receptov a rád na internete vás môže priniesť do depresie. Stránky sú plné sĺz nešťastných matiek, ktoré sú už na konci s nervami. Aj moje čelo bývalo v čase najväčšej frekvencie výskytu tohto krvylačného hmyzu zvraštené od toľkého rozmýšlania. Ako z tejto šlamastiky von! Kedy to skončí? Keď už nepomohla ani kompletná deratizácia školy, s tým, že každé dieťa mohlo prísť do školy iba s preukázateľne čistou hlavou (potvrdenie od detského lekára), čo pomôže!

Asi by sa mali všetci ostrihať do hola. Na plechavých vši nejdú a kým by vlasy všetkým dorástli, vši by vyhynuli ....dúfam. Nechcem byť pesimista, ale tento návrh mi asi vláda neschváli. Pobúrilo by to minimálne polovicu obyvateľstva (tú krajšiu) a mohol by nastať prevrat.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo teda pomôže? Po rozume mi stále chodí pesnička „ Jóžin z bážin“ ….. na Jožina z bážin, koho by to napadlo, platí jen a pouze PRÁŠKOVACÍ LETADLO....

Mirka Viskupová (Szabová)

Mirka Viskupová (Szabová)

Bloger 
  • Počet článkov:  139
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek s chuťou do života s fotoaparátom takmer prirasteným k ruke...milujúca Boha Zoznam autorových rubrík:  FotografieHaluzePríbehy zo životaSilné kafeSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu