reklama

Hlúposť nikto neporazí

Oni nechcú počuť skutočnú pravdu, oni chcú počuť to, čo sami považujú za pravdu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Ak by to nebola pravda, nemohli by s takou gráciou zdieľať príspevky, ktoré sú evidentne klamlivé či úplne vymyslené. Premýšľam, čo tých ľudí vedie k tomu, že rozširujú podobné nezmysly, dokonca si to osvoja ako svoje názory. Nevadí im, že to bez problémov niekto vyvráti, oni ešte žiadajú dôkaz.

Ako keby ti dotyčný tvrdil, že je dnes nedeľa, lebo to niekto povedal. Ale všetci vedia, že je streda. On si vo svojej hlúposti ešte vypýta od teba dôkaz, ktorý potvrdzuje, že je streda. Ak sa ti to podarí, aj tak ťa nepočúva, a naďalej tvrdí, že je nedeľa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Faktom je, že proti hlúposti sa nedá bojovať ani argumentovať. Je neporaziteľná. Dokáže spochybniť čokoľvek na svete, je iracionálna, rúca všetky mantinely a obrana proti nej neexistuje. Už pred tisíckami rokov Aristoteles hovoril, že najväčšia hlúposť je diskutovať s hlúpymi. Oni totiž nemajú vyvinutú schopnosť kritického myslenia. Fakt s tým treba skončiť. Pre blaho vlastného duševného zdravia.

Tragédiou tejto krajiny je, že nejestvuje politický alebo spoločenský súboj medzi hodnotami. Nikoho nezaujíma, kam krajina vôbec smeruje a či vôbec niekam smeruje. Mnohí politici, vidiac, že im politika dáva pokojný život, obťažujú túto krajinu svojimi výplodmi a neustále sa priživujú na mentálnej degradácii obyvateľstva.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lenže akí sú občania, takí sú politici. Moc pochádza z ľudu, a keď je ľud na prahu mozgového vákua, niet sa čomu diviť, že politici sú podobní. Takže keď v slobodných voľbách hlupák zvolí  hlupáka, tento hlupák pri upevňovaní moci trúsi hlúposti, aby sa zavďačil hlupákovi, ktorý mu je ochotný veriť tieto hlúposti, a dokonca ich aj rozširuje, lebo je sám hlupák.

Všetci sme dietky božie... Len ten Boh má už hlavu v dlaniach.

Netrápme sa. Pre blaho duševného zdravia.

Miroslav Makyta

Miroslav Makyta

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  250
  •  | 
  • Páči sa:  744x

Hľadám svoj priestor a našiel som ho. Zoznam autorových rubrík:  Film a literatúraRecenzieTvorbaMiesto pre životSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu