Ako ohromit navstevu...

no predsa domacou pastetou, jednoducha a efektna, na Silvestra vsetkym chutila, dufam ze bude aj pripadnym citatelom a skusatelom :) a Vasim hostom. A hlavne - ziadne zlozite pecenie vo vodnej "lazni" :)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Ja ju robim tak od oka, ale budete potrebovat:

200 g masla, 500 g kuracej alebo kacacej pecienky, 1 cibula - ak su male salotky, tak mnozstvo umerne jednej normalnej cibule, 200 ml hydinoveho vyvaru, 150 ml bieleho vina - doporucujem sladsie a aromatickejsie napr. muskat, tramin alebo irsai. Asi 100 ml slahacky, sol, cerstvo mlete cierne korenie, provensalske bylinky, salvia.

A ideme na to. Pecienky ocistite a pokrajajte, cibulu pokrajajte tiez. Na cca 2 lyziciach masla spente cibulu a pridajte pecienky, miesajte kym nezosvetleju, zalejte vyvarom a vinom. Osolte, okorente a posypte provensalskymi bylinkami. Varte 15 minut do makka, pecienky by mali byt ponorene tak do polovice v tekutine.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po 15 minutach vyberte cibulu a pecienky a prelozte do misy, tekutinu zatial nevylievajte. Do misy k pecienkam pridajte maslo a tycovym mixerom rozmixujte na hustu kasu, do hladka. V pripade potreby mozete zriedit troskou vypecenej tekutiny ale nedavajte ju tam celu. Prilejte slahacku ale len tolko aby zmes mala konzistenciu hustej omacky, ochutnajte a pripadne okorente a osolte. Soli sa netreba bat, je lepsie to mierne presolit, po schladnuti sa slanost vstrebe. Ja v tomto kroku pridavam este gulicky nakladaneho zeleneho korenia, alebo brusnice, alebo mandle ale to nemusi byt. Rozdelte do misiek, nadobiek, poharikov...

SkryťVypnúť reklamu

Rozohrejte maslo do tekuteho stavu a ked je rozpustene chvilocku v nom prehrejte par listkov salvie, tymto prelejte povrch pasticiek v nadobach, nechajte vychladnut a zakryte.

Obrázok blogu

Na druhy den mozeme podavat, uplne naj s vlastnorucne upecenymi rohlickami podla:

http://domacnost.sme.sk/c/4256811/upecte-si-cerstve-rozky-zvladne-to-kazdy.html

Obrázok blogu
Miroslav Pijak

Miroslav Pijak

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zivot je prilis kratky na to, aby sme si mohli dovolit nieco nevyskusat. Zoznam autorových rubrík:  Prirodna...Kuchynska....SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

105 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu