Potrebujeme:

- 60 g drozdia, lyzicka cukru a 3 lyzice mlieka na kvasok
- 1 kg obycajnej hladkej muky, 3 lyzicky morskej soli alebo obycajnej :)
- 2 lyzicky tymianu a 2 lyzicky rasce
- 500 ml vlaznej vody s lyzicou octa a vodu s octom na potieranie
Z uvedenych surovin urobime kvasok, staci ho nechat pracovat 15 - 20 minut, kym nieje krasne napeneny.
Do misy s kvaskom vsypeme muku, sol, tymian a rascu a za staleho prilievania octovej vody vymiesime hladke cesto. Nechame ho hodinu kysnut. Rozdelime na dva rovnako velke bochniky a na povrchu urobime nozom rez. Ja som urobil dva bochniky na zaciatku a do jedneho som miesto tymianu pridal lanove, slnecnicove a tekvicove semienka.




Bochniky nechame este pol hodinu kysnut na plechu vysypanym mukou alebo vylozenym papierom na pecenie.

Pec predhrejeme na 230 stupnov a tesne pred vlozenim chebov do rozpaleneho pazeraka rury oba dobre potrieme vodou s octom. Prudko bochniky zapecieme 5 minut a potom teplotu znizime na 170 stupnov a zhruba 50 minut volne pecieme. V priebehu pecenia potierame vodou s octom.
Hmmmmmm :)))
Ako spieva Szidi Tobias: "milujem chut ryby, mrvit doma upeceny chleba, dobre vino....

