Priprava nieje nakladna ani zlozita, potrebujeme len:
kvasok z 150 ml polotucneho mlieka, 1 kocky drozdia, lyzicky soli, lyzicky cukru a trochu hladkej muky
a
40 dkg hladkej muky
3 zltky, 2 lyzicky soli
200 ml slahacky 30%
jedna 100 ml krabicka majonezy
a 40 dkg nasekanych skvariek
Priznam sa, kvasok bol pre mna tabu, bal som sa robit cokolvek co malo v sebe kvasok a veta "urobime kvasok" ma rozculovala, sice suroviny na kvasok boli jasne ale uplne nejasne sa mi zdalo, ze podla coho poznam ze kvasok je hotovy... Raz som sa ale odvazil a podarilo sa a dnes sa uz s kvaskom kamaratim :)
Ked je kvasok hotovy, primiesame vsetko okrem skvariek a umiesame hladke cesto, dame do tepla vykysnut asi tak na 90 minut.



Ked cesto vykysne, dobre do neho zapracujeme skvarky, naozaj nesmu byt mlete ale sekane na male kusky.

Dobre spracovane cesto rozvalame na placku o hrubke tak 2 cm, poharikom vykrajame pagaciky o priemere tak asi 6 cm, poukladame na plech a nechame v teple este 30 minut kysnut.

Potom staci uz len potriet zbytkovymi bielkami z vajec, posypat hrubou solou a rascou, supnut do vyhriatej truby na 25 minut - staci 180 stupnov.

Dobru chut a s dobrym vinom na zdravie :)))