Staci:
- 15 g drozdia - to je mensia polovicka drozdovej kocky, nevazim to :D
- cajova lyzicka cukru
- 200 g hladkej muky
- 100 ml vlaznej vody
- 1 polievkova lyzica olivoveho oleja a 1 cajova lyzicka soli
a potom na dochutenie zelene a/alebo cierne olivy, alebo susene paradajky, alebo bylinky alebo vsetko dohromady alebo lubovolnu kombinaciu uvedeneho alebo vobec nic :)
1. z maleho mnozstva vody, drozdia, muky a cukru urobime kvasok, ktory nechame asi 10 minut pracovat
2. do kvasku vmiesame muku, olej, vodu a sol, vseko to dokladne asi 5 minut prepracovavame az vznikne hladke cesto, ktore nechame na teplom mieste prikryte narast na dvojnasobok.
3. vykysnute cesto rozvalkame na plat asi tak 15 na 30 cm, ale hlavne je aby to bol obdlznik, na cesto rovnomerne rozlozime olivy alebo ine ochutenie a prelozime na polovicu, tak aby vznikol tvar ciabatty. Potrieme olivovym olejom a nechame este 20 minut kysnut.
4. pecieme v rure predhriatej na 220 stupnov na peciacom papieri asi 20 minut.
5. pokial niekto nieco este caka... tak to je vsetko :D ... Dobru chut!
