Uvaha o limetach alebo citrusy su proti chripke nie?

Limeta - maly citrus s fascinujucou zelenou farbou. Dlho som ju minal v obchodoch bez zaujmu, pretoze som nevedel co si s nou vlastne pocat. Moderne miesane drinky nepijem a osial mochita ma minul ako EC Kosican stanicku Vazec... skratka mochito som ochutnal a zabudol na neho. Ano, marinada na maso, ale vzdy ked som do toho potreboval limetu, tak som ju doma nemal a tak ju zastupil slavnejsi pribuzny -citron. Pritom limeta je nadherny plod s uzasnou chutou, podla mna je to mala zelena gulka plna chuti a vone, rafinovanejsia ako citron, ktory je iba sprosto kysly :))). Ja viem, to sa od neho caka a preto ho mame radi ale limeta, je i tak trochu sladka, i trochu pikantna a korenisto vonava.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Dlho som uvazoval ako limetu vlakat do svojej kuchyne a hrncov, mozno som na nieco prisiel a je to prijemna antichripkova terapia :DD

Pripravte si:

cca 10 limetiek, 150 g oblubenych susienok, 250 g makkeho tvarohu, 200 ml slahacky 40%, 3 platky zelatiny, 400 g salka, stava zo 6 limetiek, nastruhana kora z 2 limetiek.

Obrázok blogu

Uplne najskor si pripravime kandizovane limetkove platky na ozdobu, a to takto: zvarime 250 ml vody so 100 g cukru a do toho vhodime 1-2 limetky nakrajane na tenucke platky, varime pomaly 45 minut., Platky potom nechame odkvapkat na sitku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Susienky podrvime, ja to robim rukou a spolu maslom vypracujeme masu, ktoru natlacime do tortovej formy. Vyjde to na cele dno a truchu i na okraje a dame to tuhnut do chladnicky.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Tvaroh vymiesame so salkom do hladka, v slahacke rozpustime zelatinu a vyslahame do tuha, pridame k tvarohu so salkom, prisypeme limetovu koru. Miesame a pomaly prilievame limetovu stavu, neprekvapte sa, dost rychlo to tuhne.

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Pokial to stihneme, tak este v tekutom stave nalejeme na korpus, pokial to stuhne v miske, tak to tam nanesieme stierkou.

Ozdobime kandizovanymi limetami a dame do chladnicky stuhnut aspon na 3 hodiny.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

No a potom staci len krajat a bojovat proti chripke :) Dobru chut.

Este dnes finalny produkt, ja fakt dobry :))

Obrázok blogu
Miroslav Pijak

Miroslav Pijak

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zivot je prilis kratky na to, aby sme si mohli dovolit nieco nevyskusat. Zoznam autorových rubrík:  Prirodna...Kuchynska....SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
INESS

INESS

108 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu