reklama

Mama Mileniálka

4. mesiac sa nesie v duchu objavovania, spoznávania a ochutnávania. Prišlo obdobie, ktoré nás bavilo oboch.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Začiatok nového mesiaca priniesol šok. Drobec prestal priberať a ukázalo sa, že je chyba vo mne. Cítila som pohoršenie z okolia a spätne mi vyskakovali výčitky ako to, že som si niečo také nevšimla. Racionálne som chápala, že zachytiť niekoľkogramové priberanie, v tomto prípade nepriberanie, sa nemusí podariť. Nasledujúce týždne som urobila všetko, čo som sa dočítala na internete. Pila som špeciálne nápojde, odsávala som špeciálnou odsávačkou, jedla som tabletky s hormónmi (čo by som kvôli sebe nikdy neurobila, pretože tabletky a ešte hormonálne odmietam), jedla som odporúčané jedlá, zavolala som si laktačnú poradkyňu a masírovala som si body podľa čínskej medicíny na rozbeh mlieka. Občas som si psychohygienicky poplakala nad ľútosťou, že nemôžem nakŕmiť moje dieťa, tak „ako je to správne“. Snaha bola márna, moje telo sa rozhodlo, alebo mu niečo bránilo vyrábať plné porcie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po depresívnych dňoch prichádzala dobrá nálada. Bolo smiešne pozorovať skrivenú tváričku Olivera, keď prvýkrát ochutnal Bebu. Naozaj mu nechutila :D Postupne si však zvykol. A ja tiež. Odrazu zmizli všetky otázniky. Napapal sa dosť? Nie je už hladný? Bude zase plakať pri papaní? Priberie do ďalšej návštevy lekárky? Prišla úľava a s ňou aj väčší priestor venovať pozornosť Oliverovi a jeho dobrodružstvu spoznávania okolia. 

V 4. mesiaci som si začala uvedomovať, že sa niečo výrazne zmenilo. Najprv som nerozumela, čo to niečo je. Vnímala som väčší kľud drobca, teraz by som to nazvala udomácnením sa. Došlo mi, čo spôsobilo zmenu. Oliver začal spoznávať veci a procesy okolo seba. Hoci bol doteraz kľudné dieťa, jeho kľud sa prehĺbil. Na jeho reakciách som videla, že poznáva, čo sa bude diať, keď ho položím na prebaľovací pult, alebo keď sa priblížime k postielke. Spoznával niekoľko ľudí vo svojom okolí. Sú to drobnosti, ktoré citeľne zmenili naše fungovanie vo väčšej istote. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prišli prvé cielené úsmevy. A to je už veľká vec. 4 mesiac považujem za zlomový, pretože sme si ho začali užívať obaja.

Monika Chovanová

Monika Chovanová

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  32x

Milujem prácu s ľuďmi. Je zaujímavá, zábavná, smutná, náročná, energická, vyčerpávajúca, špecifická, osobná, dychberúca. A nikdy ma neprestanú prekvapovať témy, s ktorými prichádzajú ľudia do mojej súkromnej praxe. Každá téma je špecifická a vždy prežívaná veľmi individuálne. Niečo je však spoločné - túžba byť prijatý/á sebou aj okolím v ktoromkoľvek čase počas života. Pri mnohých rozhovoroch, ktoré neustále absolvujem, ma prepadne pocit "toto chcem zdieľať, o tomto by mali vedieť všetci". Tento pocit má na svedomí, že som začala písať. Nezáleží na tom, či moje zdieľané témy oslovia jedného z milióna či milión ľudí. Hlavne, že sa o sebe dozvieme. Zistíme, že nie sme jediní, komu sa TO deje, že mnohé je ľudské a to ďalšie sa dá zmeniť. Najmä v tom nie sme sami. Zoznam autorových rubrík:  PsychoterapiaMamaNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu