reklama

Hippo(krates)

Hipokratovu prísahu nazvali pokryteckým sľubom. Konečne, zakričali milióny usmrtených embryí. Konečne, zakričali zo záhrobia duše eutanázie. Konečne, zakričalo moje tiež dávno mŕtve svedomie. Nahlas sa mi kýchlo, nuž teda pravda je. A to ma prebudilo. Do života. A moje vnútro čosi zabolelo. Jemne, no intenzívne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

V poriadku chlapče, zaplať mu. Drobnými mŕtvymi za dobrý zákrok, za presný rez, za kvalitné rozdrvenie. Za nedodýchanie zabalené v čiernom igelite. Biznis chladnej kože.

Každý dobrý nápad mi ťa zneužije. Každý nový deň mi z teba čosi ukradne. Každým kýchnutím som bližšie k smrti. Popravde celkom bez teba. To ma zmenilo. Som iná.

Ružove bábätká s jamkami na líčkach. Ich drobné dlane plné krvi. Tej, ktorá netečie. Tej, ktorá nevyviera. Zložte ich z neba. Budú sa im smiať. Prsnaté dievčatá štíhle v drieku. Svalnatí chlapci v izbe plnej trofejí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Voňavé dni, šťavnaté noci, teplé sny... Ešte ich nezažili a už ich nezažijú. Zasmej sa s nami pán Hipokrates. Sme smiešni. Rodový trest. Jedného dňa to iste urobím. Len nech to nie je niečo s čím nesúhlasím.

Vydaj ju, kým sa jej niečo nestane. A potom nech si robí, čo si zažiada. A potom nech sa robí. A potom nech sa (ne)(na)rodí.

Mala by si sa naučiť byť hlúpa. To sú tie správne spôsoby.

Katarína Moravová

Katarína Moravová

Bloger 
  • Počet článkov:  103
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu