reklama

Vancouver - Otvárací ceremoniál olympijských hier

Ako som už spomenul v predchádzajúcom blogu, spolu s mojím partnerom účinkujem v otváracom ceremoniále olympijskych hier. No a v sobotu sme všetci dostali 5 lístkov na generálku. Paráda. Tak to som teda nečakal. A konečne sme aj videli celú kultúrnu časť otváracieho ceremoniálu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Obrázok blogu

V sobotu sme dostali každý po 5 lístkov na pondelok 8 februára. Je to prvá z dvoch generálok, ktorá bude pre našich priateľov a rodinu. Všetkých 5 lístkov som už rozdal ľudom, ktorý si to najviac zaslúžia. Samozrejme, že prvý išiel mamine, ktorá to tu so mnou prežíva. Lístok na otvárací ceremoniál stojí minimálne 600 dolárov, takže všetci obdarovaní si to veľmi vážili.

No a v nedeľu sme sa po prvýkrát stretli so všetkými ostatnými účinkujúcimi v kultúrnej časti otváracieho ceremoniálu. Takisto sme po prvýkrát videli všetko tak, ako to uvidíte vy na obrazovke v piatok (sobotu) 12. februára 2010. Mám veľmi náročný vkus a veľa toho ošomrem, no musím povedať, že David Atkins (hlavný producent otváracieho a záverečného ceremoniálu) pripravil skutočne perfektnú show. Ako už pravdepodobne viete, všetko bude po prvýkrát pod strechou. BC PLACE STADIUM s kapacitou 60 000 divákov má najväčšiu vzduchom podporovanú strechu na svete. To znamená, že celá strešná konštrukcia je vzdutá iba vďaka 16tim obrovským ventilátorom. Na tejto streche je momentálne zavesené množstvo špeciálnych efektov a ja sa stále neviem vynačudovať, ako to tá strecha všetko unesie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
BC PLACE STADIUM exteriér
BC PLACE STADIUM exteriér 
BC PLACE STADIUM interiér
BC PLACE STADIUM interiér 

V kultúrnej časti je nás niekoľko sto rozdelených do jednotlivých segmentov. Všetko to začína príletom obrovskej kozmickej lode, z ktorej vystúpi E.T. mimozemšťan a niekoľko Avatarov. Dúfam. že som nachytal aspoň jedného čitateľa môjho blogu:) Samozrejme, že detaily vám nemôžem a takisto nechcem prezradiť. Ani moja mama nevie čo budem robiť. Vedieť tajomstvá, ktoré by rado vedela polka planéty, je prekrásny pocit. A ešte krásnejší pocit to bude, keď budem vykorčuľovávať (asi som sa troška preklepol) na štadión, kde bude burácajúcich 60 000 divákov a niekoľko miliárd si to bude užívať doma pred obrazovkou. Už teraz mi ide srdce vyskočiť pri nácviku, keď prichádza náš segment. Ten pocit je proste úžasný. Ak by som tam mal zomrieť od šťastia tak mi to ani nebude vadiť:) V deň otváracieho ceremoniálu opíšem trocha bližšie náš segment, dovtedy vás však nechám všetkých vo vysokom napätí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No a mám pre vás ešte jednu super zaujímavosť. Dnes som si všimol, že vo vnútri štadióna, tesne pod strechou vysia dve vlajky. Kanadská, a teraz sa pridržte klávesnice, Slovenská. Nemám šajnu prečo tam je tá naša ale mňa to nesmierne potešilo. Vždy som bol veľmi hrdý na to, že som Slovák, no vidieť našu vlajku tisíce kilometrov od domova, zavesenú v olympijskom štadióne spolu s vlajkou domácej Kanady a žiadnou inou ma dojalo. A musím povedať, že moja česká kamarátka Martinka, troška závidela, keď to videla.

Takže zatiaľ cafte z kanadského Vancouveru. Nabudúce nejaké praktické informácie pre tých, čo si idú vychutnať olympijske hry vo Vancouveri naživo. Mirec

Miroslav Morháč

Miroslav Morháč

Bloger 
  • Počet článkov:  47
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Slovač žijúca už 15 rokov v Kanade. Zoznam autorových rubrík:  FotogalériaKanada alebo SlovenskoMoja diétaSúkromnéZábavné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu