reklama

Richard Zednik ma krk prerezany korculou - aktualizovane

V polovici tretej tretiny nedelnajsieho zapasu NHL medzi Florida Panthers a Buffalo Sabres, Richardovi Zednikovi rozrezal nestastnou nahodou vlastny spoluhrac korculou krk. Richard este odkorculoval sam na striedacku no odtial ho uz zobrali lekari do satni, kde sa im podarilo zastavit krvacanie a stabilizovat jeho stav. O chvilu na to bol prevezeny do nemocnice. Momentalne je jeho stav stabilizovany a jeho tim zaranzoval prichod jeho manzelky Jessicy lietadlom. Este na ceste do satni sa rozhodovalo ci sa bude v zapase pokracovat alebo nie. Jokinnen, Richardov spoluhrac, ktory mu rozrezal hrdlo vravel ze nemali hrat. Viaceri hraci boli otraseni. Ked vsak po 9 minutach oznamili cez reproduktory, ze Richardov stav je stabilizovany a zotreli krv z hracej plochy rozhodlo sa, ze sa nieco vyse 9 minut dohra. Po minutach hroboveho ticha na stadione sa vsetci divaci postavili a zatlieskali Richardovi Zednikovi. Buffalo nakoniec vyhralo 5:3.  Som si isty, ze viac podrobnosti najdete vo vsetkych slovenskych dennikoch uz coskoro.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

Hovorca Florida Panthers oznamil, ze Richard Zednik je uz po operacii a teraz pohodlne odpociva.

 Komentare:

Buffalo defenseman Jaroslav Spacek, who was next to Clarke MacArthur in the corner with Zednik and Olli Jokinen: "Zednik was on my stick but the other guy's foot flew up. I left him and I didn't know anything happen until the whistle blew. I saw the puck go the other way and I started to skate away. I turned and I saw lots of blood coming from him and I was like, "Oh my god."

 Obranca Buffalo Jaroslav Spacek, ktory bol blizko Clarka MacArthura v rohu spolu so Zednikom a Olli Jokinenom." Zednika som mal na hokejke ale noha toho druheho chalana vyletela hore. Nechal som ho tak a ani som nevedel, ze sa nieco stalo, kym nebolo odpiskane. Videl som ako puk smeruje inam tak som zacal korculovat prec. Otocil som sa a videl som ako strasne krvaca a povedal som si "pane boze"

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

MacArthur: "You see that trail of blood and you're like, "Oh man, what the heck happened?"

MacArthur: " Vidite stopy krvy a pytate sa sam seba, " Co sa tu stalo?"

Sabres equipment manager Rip Simonick, who was on the bench when Clint Malarchuk suffered a similar injury at the Aud in 1989: "Clint saved his life when he pinched his neck. You saw Zednik doing the same thing: Those guys know when they're really hurt. The adrenalin kicks in and they do things they need to do."

Buffalo manager vystroja Rip Simonick, ktory bol na striedacke ked Clint Malarchuk utrpel podobne zranenie v roku 1986." Clint si zachranil zivot ked si stlacil svoj krk. Videli ste Zednika robit to iste: Ti chalani vedia ked su vazne zraneni. Stupne adrenalin a oni spravia presne co musia. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Sabres coach Lindy Ruff: "I watched him as he went by [the bench] and I knew it wasn't good. First and foremost, my only thoughts after it was that i was praying he was going to be OK.

Trener Buffala Lindy Ruff: " Videl som ho ako ide popri striedacke a vedel som, ze to nie je dobre. Modlil som sa aby bol v poriadku.

Ruff, on the decision to finish the game: "I can fully understand if it wasn't [finished]. I can fully understand if they wanted to cancel the whole game. From that point on, it wasn't about the game anymore. I told the players we'll get through it. Our thoughts should be the player that just went by the bench. That was my only thought."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Trener Ruff, o rozhodnuti dokoncit zapas: "Uplne by som chapal keby stretnutie ostalo nedohrate. Plne by som pochopil keby chceli zrusit cely zapas. Odkedy sa to stalo, to uz nebolo o zapase. Povedal som hracom, ze sa cez to dostaneme. Mali by sme mysliet na hraca, ktory presiel popri striedacke. To bolo jedine, na co som myslel. 

Sabres center Paul Gaustad: "Scariest thing I've ever seen on the ice. I'm just speechless, horrified. I'm just glad everyone reacted so quickly. ... I saw him get up, and he had his hand over his throat and the blood was coming out. Right away everybody was screaming for doctors and trainers. ... It must have been even harder for them to play. He's not on our team. We don't know him and they do. They play with him every night. I couldn't even imagine if it was one of our players."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Buffalo center Paul Gaustad: "Najhroznejsia vec aku som kedy videl na lade. Som bez slov, ohromeny. Som rad, ze vsetci reagovali tak rychlo. ... Videl som ako sa postavil a mal ruku na krku a striekala mu krv. Okamzite vsetci hlasne volali doktorov a trenerov. ... pokracovat v hre muselo byt ovela tazsie pre nich. On nie je v nasom time. My ho nepozname ale oni ano. Oni s nim hraju kazdy vecer. Ani si neviem predstavit keby to bol jeden z nasich. 

Panthers forward Olli Jokinen, whose skate caused the injury: "I think everybody was in shock. ... I can honestly say my mind was not on the hockey game in the last nine minutes. If it would have been my call, I would have gone to the hospital with him. There's a lot bigger things than hockey."

Utocnik Floridy Olli Jokinen, ktory mu zapricinil zranenie: "Myslim si, ze vsetci boli v soku. ... Ja sa musim priznat, ze moja mysel nebola pri hokeji, tych poslednych 9 minut po zraneni. Keby to bolo na mne, tak by som s nim isiel do nemocnice. Na svete su dolezitejsie veci ako hokej."

Obrázok blogu

 

Obrázok blogu

Obrázok blogu
Miroslav Morháč

Miroslav Morháč

Bloger 
  • Počet článkov:  47
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Slovač žijúca už 15 rokov v Kanade. Zoznam autorových rubrík:  FotogalériaKanada alebo SlovenskoMoja diétaSúkromnéZábavné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu