Manželstvo la O’Deen

Hneď vopred by som rada upozornila, že je to manželstvo la ODeen. la znamená po francúzsky na spôsob. Teda samozrejme, tých spôsobov môže byť aj viac. V každom prípade by som sa však vyvarovala manželstvu la mode.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Manželstvo je velmi ošemetné na prípravu, pretože si ku príprave vyžaduje dvoch kuchárov. Nuž a ako vieme, každý kuchár má svoj štýl kuchtenia, čo nie vždy súhlasí s naším a preto je veľmi ťažké nájsť tú správnu rovnováhu. Nikdy si však nenahovorte, že varenie zvládnete sami. Uisťujem Vás, že iba s jedným kuchárom sa recept zaručene nepodarí. Tiež sa nesnažte zmeniť kuchárov štýl varenia. Akákoľvek zmena štýlu musí prísť od kuchára samotného. :-D

Ale nech nezahováram, tak tu je recept.

Budeme potrebovať:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • Iskrenie - v ľubovoľnom množstve, základ pre manželstvo, bežne dostupná prísada (veľmi éterická)

  • Charizma (Prosím, nemýliť si s krásou. Charizma, na rozdiel od krásy, nestarne.)

  • Pár polievkových lyžíc uznania

  • Za pohár trpezlivosti - odporúčam väčší, aby rýchlo nepretiekol

  • Za misu (veľkú misu, obrovskú misu) tolerancie

  • Za hrniec kompromisov

  • Za hrsť empatie - tohto korenia je na Slovensku ako šafránu. Ale zistila som, že keď ju raz nájdeme, nie je problém zohnať akúkoľvek kvantitu

  • V ľubovoľnom množstve posteľných hier - korenina, ktorá má mnoho obmien. Snažte sa používať čo najviac variácii a nevynechávajte ju :-)

  • Za pár kávových lyžičiek sebavedomia

Postup:

Upozornenie: Iskrenie je v surovej forme droga, ktorá môže byť vo veľkých množstvách veľmi omamná a prchavá. Mnoho ľudí sa s ním nikdy neodváži variť. Na prípravu základu manželstva odporúčam hodiť iskrenie na panvicu, a zľahučka do zlatista osmažiť. Pri vysokých teplotách iskrenie stráca prvotnú prchavosť a z vysokej omamnosti zostáva iba príjemný pocit šteklenia v žalúdku. Správne pripravené iskrenie sa postupne mení na lásku. Toto je nazložitejší krok, pretože veľa ľudí nerozozná pravú lásku od tej ľavej :-). Pravá láska neprchá a časom dozrieva (podobne ako dobrá slivovica ;-D). Tá nepravá láska (čiže ľavá) však postupne vyprcháva a jej kvality idú postupom času dole. Ostatné prísady treba pridávať podľa chuti a vzhľadu zmesi. Posteľnými hrami odporúčam koreniť počas celého varenia. Odborníci sa nevedia zhodnúť, či je lepšie recept miešať, alebo nemiešať. Nám sa osvedčilo pomalé premiešavanie s občasným rýchlejším zamiešaním. Zmes môže rýchlo prebublávať, alebo bublať len mierne s občasným prudším výbušným zabublaním. Problematická je zmes, čo nebuble vôbec, či naopak daľší extrém, keď stále výbušne buble (väčšinou to znamená, že bol zle pripavený základ). Vtedy je potrebné zmeniť pomer prísad. Ak to sami nedokážeme, nie je hanbou obrátiť sa na odborného šéfkuchára (samozrejme, že to funguje iba vtedy, ak s tým obidvaja kuchári súhlasia a obidvaja sú pripravení na zmenu štýlu varenia). Ak už ani šéfkuchár nevie pomôcť, najlepšie je zmes odstaviť a začať od znova. Viem, že mnohým kuchárom je ľúto minutého času a ingrediencií, ale keď sme už raz urobili NAOZAJ všetko na záchranu a zmes sa nedá upraviť, je to len zbytočné týranie sa gebuzinou.

SkryťVypnúť reklamu

Neodporúčané ingrediencie:

Sebectvo, kritika a sekírovanie - vo veľkom množstve zabíjajú veselé prebublávanie a menia chuť zmesi na kyslastú. Odporúčam drasticky znížiť dávky.

Žiarlivosť - vo veľkých množstvách táto prísada spôsobuje obrovské sopečné výbuchy (ktoré vedia neuveriteľne zaprasiť celú kuchyňu a na upratanie spotrebujeme mnoho zbytočnej energie). Ako protiprísadu som ako mladá žaba skúšala používať postelné hry, ale tieto nevedeli prskanie celkom utíšiť. Preto som zmenila taktiku a najviac sa mi osvedčila zaujímava prísada, ktorá ma hneď zo začiatku nenapadla, empatia. Empatia dokázala rozsopečnenú zmes vrátiť do zmierneného bublania a dokonca účinkuje dlhodobo ako prevencia pred výbuchmi.

SkryťVypnúť reklamu

Nevera - prísada, s ktorou nemám skúsenosť, ale z môjho empirického pozorovania, sa stáva častým zabijákom manželstva. Aj keď možno zmes prežije a my pokračujeme vo varení, zmes sa najskôr stáva veľmi trpká a neskôr nadobudne horkastú chuť, ktorej sa už nezbavíme. Samozrejme, že sú jedinci, ktorí vedia horkastú chuť tolerovať, asi to závisí na chuťových pohárikoch dotyčnej osoby.

Násilie - ak bolo násilie pridané do zmesi čo len jediný raz (hociktorým z kuchárov), odporúčam rýchle opustiť kuchyňu. Je to jedna z prísad, ktorá, ak bola už raz použitá, tak bude používaná aj naďalej s ďalekosiahlymi dôsledkami na psychiku druhého kuchára.

SkryťVypnúť reklamu

Samozrejme, že my sme tiež ešte stále v procese varenia. Ale zmes vyzerá dobre, veselo si pobubláva a tak verím, že sme na dobrej ceste k úspešnému receptu dlhotrvajúceho manželstva.

A tak prajem veľa úspechov pri príprave receptu a dobrú chuť.

Ivana O'Deen

Ivana O'Deen

Bloger 
  • Počet článkov:  113
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Dieťa šťasteny a večný optimista.Možno zasnený romantik? Zoznam autorových rubrík:  Zo života nevážneFoto-článkyNa rozmedzíMoja rodinaMoje úletyPohľad do duše US tínedžera...iba slováKobyla - filozofTam za vodou v rákosíSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu