reklama

Letela som v aute ponad zasnežené stromy

Predstavte si areál, akoby školský. Za pletivom tvoriacim plot je svah s množstvom ihličnatých stromov. Je zima, ale snehu nie je príliš veľa. Na ceste je ľad. V areáli sa nachádza dvor a budova sanatória alebo niečo podobného.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Celý sen sa začínal tým, že som sa chcela ísť naobedovať. Vošla som do budovy, ale všetky stoly boli obsadené. Napokon sa mi ušlo miesto, zrazu však všetci zmizli, obed sa skončil.

Bolo mi treba ísť na toaletu, nevedela som však žiadnu nájsť. Vošla som do nejakej ordinácie detskej lekárky a tá mi dovolila použiť toaletu pre pacientov.

Nepamätám si, či som ju použila, lebo zrazu som bola kdesi medzi deťmi a chcela som si zahrať ping-pong. Bola som v telocvični toho sanatória. Vo vnútri bolo viacej detí. Ja som mala parťáka, nejakého chlapca. Zrazu sme dohrali a začali sme premiestňovať stôl. Nedarilo sa nám založiť sieťku, celú sme ju nejako vykrúcali. Napokon sa podarilo, ale už nezostal čas na hru. Deti išli spať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zostala som sama v nejakej kuchyni a pripravovala som si jedlo, že sa konečne najem. Svietilo tam len malé svetlo, vonku bola tma. Prišla nejaká vychovávateľka. Myslím, že mi vysvetlila, že je čas odísť. Obliekla som sa a zišla som po schodoch k vstupným dverám.

Vyšla som von a zrazu som bola na dvore nejakej školy. Vlastne sa nič nezmenilo, len pribudli moji spolužiaci. Všetci vychádzali von z areálu na v úvode spomínaný svah. Chceli sme ísť na aute domov, svokra si chcela vyskúšať šoférovať. Dovolila som jej.
- Ešte tento kúsok, aby som si mohla vyskúšať zabočiť.
Keď zastala, vystúpila a ja som šla preparkovať auto, bolo však veľmi klzko a auto nechcelo stáť, ani keď som zatiahla ručnú. Zrazu som na tom aute letela. Už nebola tma, bolo vidno. Dievčatá v dlhých zimných kabátoch na mňa pozerali a volali ma k nim, ale ja som už letela akoby do kruhu ponad zasnežené stromy. Krúžila som a pomaly som pristávala, úplne hladko a v pohode. Vydýchla som si, že to bolo o.k. a že som sa nemusela zobudiť, aby som zabránila pádu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pamätám si ešte, ako sme sa snažili zísť dole svahom, predierali sme sa pomedzi stromy. Ja, môj manžel a mali sme pri sebe aj dcérku v kočíku. Zrazu sme už však neboli na svahu, ale v akomsi parku s chodníkmi, boli tam aj pouličné lampy, bola tma a lampy svietili oranžovým svetlom. Mám pocit, že sme sa nezhodli kadiaľ ísť a tak sme sa rozdelili. O chvíľu sme sa stretli. Kto mal pravdu, si napamätám.

A napamätám si, ani čo bolo ďalej. Možno som sa už zobudila. Bol to neskutočne chaotický sen. A možno nebol iba jeden, hoci mne sa to tak javí.

Čo myslíte, čo ten sen znamenal? Mám v živote chaos? Spomienky na deň v práci práve na čas obeda? Túžba sem-tam si ísť zahrať ping-pong? Kým som neotehotnela, hrávala som ping-pong pomerne často. Čakajú ma v živote problémy, ktoré sa vyriešia alebo to bola spomienka na vyriešené problémy?

Ľudmila Kurucová Ondrejková

Ľudmila Kurucová Ondrejková

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som matka, manželka, dcéra, sestra, vnučka, brat nie som a už ani pravnúča nie som. Milujem a som milovaná :-) Zoznam autorových rubrík:  Pre násRodinaJaTamarkaZa oknomSnívalo sa miVšimla som siSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu