reklama

... som zubár - tak zarábam

Príbeh o tom ako sa rutinná preventívna prehliadka hradená plne zdravotnou poisťoňou, povinná zo zákona, zmení na Zaplaťte prosím!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Pochádzam z Humenného. Tu mám aj svoju zubárku. Keďže som sa rozhodol pre iného zubného lekára v mieste môjho terajšieho bydliska, zašiel som dnes k zubárke pre kartu. Zazvoním, otvorí mi sestrička s úsmevom na tvári. Sadnem si v čakárni a zdá sa, že budem čakať dlho, sú tam ďalší dvaja a zdá sa, že majú bolesti, napokon, vždy sa u nej čaká dlho. No dnes som bol milo prekvapený. Sestrička po chvíľke vybehla vonku a oznámila mi, že hneď budem na rade. Tí dvaja na ňu pozreli v nemom úžase, ja tiež, no neprotestoval som. Keď som o minútku vošiel dnu a chcel som oznámiť, že som došiel pre kartu, p. doktorka ma usadila do kresla, že vraj nemám prehliadku. Potešil som sa, lebo som sa nemusel ponáhľať k novému lekárovi zaniesť kartu a vykonať prehliadku uňho.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aby boli následujúce riadky správne pochopené musím uviesť, že p. doktorka zuby spraviť vie. Má však svoje špecifiká, napr. v čakárni je drevený kríž, na svetle som si všimol nálepku "Ježiš žije!", pri každej návšteve tam hraje hudba s náboženskou tématikou, dokonca si počas vŕtania spieva. Vždy som to chápal a bral to ako fakt.

Dnes to bolo iné v jej prístupe. Jej priateľský prístup sa zmenil na odmeraný a falošne milý. Srandovné poznámky sa zmenili na samochválu. Každý zub okomentovala ako je skvele spravený. Dokonca si prizvala aj sestričku aby zhodnotila jej skvelú prácu. Normálne som nechápal prečo tá zmena a čo tým sleduje. Po zápise do karty mi sama od seba darovala kefku na čistenie medzizubných priestorov aj mi zrkadlo podala do ruky aby som videl a ona mi to čistila. Následne odtočila z rolky dentálnu niť a začala mi predvádzať ako čistiť zuby niťou, čo už pravidelne robím niekoľko rokov. Dokonca mi tú niť, s komentárom aká je to kvalitná niť, zabalila do servítky nech si ju vezmem. No pozeral som na ňu ako vo sne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď som vstal z kresla, pekne som poďakoval a chcel som odísť. Zastavila ma však s vypísaným bločikom na sumu 245 Sk.

120 Sk za čistenie zubného kameňa
25 Sk za kefku na čistenie medzizubného priestoru
100 Sk za poučenie ako si čistiť zuby kefkou a niťou

Nezmohol som sa na jediné slovo. Neviem, či má za niečo také vyberať poplatky a nerád sa v takých situáciach púšťam hádky, tak som zaplatil a odišiel. Na to, že som si prišiel po kartu som aj zabudol.

Ponaučenie: Nabudúce keď pôjdem k zubárovi, vložím si do uší vatu a vyberiem až keď bude treba platiť :-) a môžem s úsmevom tvrdiť, že som žiadne poučenie nepočul.

Ján Ontkoc

Ján Ontkoc

Bloger 
  • Počet článkov:  85
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  On my mindVzťahySnaha o poeziuPostrehyTúlavé topánkyNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu