reklama

Ranné po-vstanie

Určite to poznáte, je voľný deň, za oknami sa akurát začína rozvidnievať a vy si spokojne snívate sladké sníčky. Práve - sa skvele bavíte v karibskom bare/flirtujete s krásnou sexicou/kupujete lodičky od Jimmyho Choo - treba dosadiť vhodnú činnosť podľa veku a pohlavia spiaceho.... Vtom vám kdesi v podvedomí začne blikať kontrolka. Niečo nie je v poriadku, niečo sa nedeje tak, ako má, alebo deje tak, ako nemá.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Pomaly rozlepíte jedno oko. Vo vzdialenosti niekoľkých centimetrov vidíte oko druhé. ktoré sa na vás uprene pozerá, ba nebojme sa povedať, civí. (Ak máte menšie deti - je to dieťa, ak máte deti dospelé - je to pes). Civiaci tvor nevydáva žiadne zvuky, vie, že je to zakázané. On len pozerá, to zakázané nie je. Vy civiaka zaženiete šepotavými pokynmi pred televízny prijímač (dieťa) alebo na brloh (pes). Pokúšate sa opäť pokračovať v rozsnívanom sne. Ale civiak sa vracia do pôvodnej pozície. Vám napokon prsknú nervy, vstanete z postele v nekresťanskú hodinu.Vonku je čerstvo napadaný bielučký sneh, to je vlastne dôvod, prečo došlo k civeniu... ÍSŤ VON! Do snehu!!!! TERAZ!!!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mne sa to stalo dnes ráno ešte pred ôsmou. Letmým pohľadom som skontrolovala teplomer za oknom, a pridala ešte jednu vrstvu oblečenia. Sebe, nie psovi. Teeny sneh a zima nevadí. Keď sme po pár minútach vstúpili do lesa, nádherne bieleho, bolo tam úplne ticho. Odpustila som rodinnému civiakovi to skoro ranné vstávanie. Boli sme len niekoľko sto metrov od frekventovaných bratislavských ciest a predsa sme boli úplne samy. Stromy okolo nás ticho spali zimným spánkom, sneh pod nohami jemnučko šuchotal a bielymi briežkami viedli len retiazky stôp drobných zvieratiek. No nádhera. Svetla nebolo veľa, skôr málo. Ale skúsila som to zachytiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu


Keďže les bol tak zvodný, ľudia žiadni a ani tých -5 nebolo cítiť, dali sme si náš obľúbený väčší okruh - od Magurskej, poza televíznu vežu, popri Červenom moste, späť nad Onkologický ústav. Stretli sme dve autá - na prvom parkovisku pri Somárskej lúke a dvoch psov s majiteľkami. Pri spiatočnej ceste tú teplotu pod bodom mrazu začalo byť cítiť a čumáky nám obom začali zamŕzať. Ešte sme sa pozreli z lúky s výhľadom na Bratislavu -

Obrázok blogu


- na spáčov, zápecníkov, vyspávačov, leňúchov a ponáhľali sme sa aj my domov - samozrejme, do teplej postele..... Rodinní príslušníci sa za tie dve hodinky postarali o tom, aby nevychladla!

Andrea Ostrihoňová

Andrea Ostrihoňová

Bloger 
  • Počet článkov:  152
  •  | 
  • Páči sa:  97x

Som aktívna. Niekedy. Zoznam autorových rubrík:  Cool Curaçaohlavovinyknigy, knihy, booksIrečité ÍrskoNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu