reklama

Bim-bam v Demänovskej doline. Stromy preč!

V rezonančnej doline máme prísť o ďalšie stromy.

Bim-bam v Demänovskej doline. Stromy preč!
Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Nezabudli sme!

Ako obec, ktorá sľúbila voličom (i návštevníkom Demänovskej doliny) Les pre ďalšie generácie, z ktorého sme ešte nevideli ani vetvičku, zverejnila pasívno – agresívny status k zámeru OZ TATRY a OZ LIPA-Liptovskí aktivisti Zelená Demänovská  dolina, až sa ho úspešne ho podarilo zmariť.

Na roj sršňov, ktoré sa – po rokoch pasivity, kolaborácie a do neba kričiaceho alibizmu – s dojemnosťou matky začali zaujímať o telo doráňanej nízkotatranskej krásavice.       

Na facebookových ochranárov, ktorých nestretnete na žiadnom konaní o výrube drevín, ale za to všade tam, kde bzučia kamery i diktafóny redaktorov.     

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Poctivá každodenná ochranárska práca, schopnosť nechať sa opľúvať  každým niktošom a úkolovať mužmi a ženami nečinnosti,  sa utopila v internetovej povrchnosti, záplave informácií a v absencii vôľových vlastností, ktoré nenaučí žiadna škola. Niekto sa skrátka narodí Leónidasom a niekto Judášom.

Aj v predvianočnom čase, čase vraj stíšenia, sa kujú pikle. Ježiš sa ešte nenarodil a priekupníkov sú plné úrady i podnikateľské spolky.  

Obrázok blogu

V doline, v ktorej sa ticho stáva jáchymovským toliarom, si niekto (kto už asi?) vymyslel – pre potešenie kamzíkov na Derešoch i inej „zveriny“ – umiestnenie kostola. V znesvätenom údolí chýba farizejom už len do neba volajúce bim- bam - bim - bam ...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A aby bol guľáš dostatočne hustý ten neumiestnime na neďalekú lúku, vraj ju treba uchovať ako spomienku na obdobie pasienkárstva, ale šup s ním do lesa, veď niektorým sa zdá, že stromov v doline je ešte akosi priveľa.

A tak v prvotnom návrhu sa predloží na výrub vyše 180 kusov, čo sa v neskoršej fáze nazve „inventarizáciou“, lebo za stolom sedí zástupca mimovládok OZ LIPAOZ TATRY. Akoby to dopadlo bez jeho prítomnosti by bola len špekulácia.

Takto to u nás na Liptove chodí. Kým niektorí čakajú na príchod Božieho syna, ďalší navážajú do bezodných rodinných sýpok darčeky a potraviny od výmyslu sveta, podnikavci stále podnikajú. Ako v tej pesničke jedovatých radcov:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kujme pikle, kujme pikle
správná pikle lidi zvikle
kujme pikle pikle kujme
spekulujme intrikujme
Lepšího nic není 
nad pořádný piklení ... 



 

Rudolf Pado

Rudolf Pado

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  1 462
  •  | 
  • Páči sa:  1 533x

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu