reklama

Stopárka

"Viete, obyčajne neberiem stopárov, ale možno nám cesta veselšie vo dvojici..." "Som rada, zima je takto vo vetre obstávať..."Odhadoval som jej vek na štyridsať a po,...kratšie, na "bielo" odfarbené vlasy zvlnené trvalou, okuliare, postava nižšia, zavalitá so ženským zadkom v obtiahnutých rifliach... Z tváre vyžaroval optimizmus cez mimovoľný úsmev. Ani príliš pekná, ani príliš mladá, vyzývavá, či provokatívna - ani trochu nebezpečná... Príručnú tašku položila na zadné sedadlo spolu s vetrovkou, prisadla vedľa mňa, šoféra, natiahla nohy a zhlboka slastne vydýchla do teplého priestoru auta súčasne s "klikom" pásu. Bola zjavne spokojná, pripravená, "odpracovať" si dopravu - debatou...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

"...zmeškala som autobus, som učiteľka, vychovala som dve svoje a jedno adoptované deti. Teraz sú už na vlastných. V Bratislave..."

"Čo poviem na situáciu u nás...? Máme v rodine vlastne všetko čo potrebujeme, našťastie aj prácu, no aj bez rukolapných dôkazov sa kradne desať krát viac, ako za socializmu. A všetci, takže rozkradnuté spoločné podniky štátu, rozkradli najvyšší do "eseróčiek", tie potom ďalej rozkradli ich zamestnanci..."

"Voliť, voliť pôjdem Právo a spravodlivosť, uvidíme či nebude len ďalší krok do lajna... Aspoň sú nepoznačení ako celok zradou voličov!"

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Tie umelé silikóny boli vždy ako odistený granát, v rukách muža... Má ich priateľka a na výslní obdivných pohľadov na kúpalisku, mala dlho zlý pocit obnažovania... Teraz má už iba strach z neistoty."

"Tak nechala by som v takej triede, kde je len päť cigánov ako u mňa, učiť, alebo sledovať učenie tých ... "segregovaných" od reality, iba týždeň ! Výhody ktoré majú v škole sú diskriminácia voči ostatným žiakom a zvládnuť posledný rok prepadlíka vyššieho o hlavu, ktorý je otcom a zároveň žiakom siedmej triedy... Niekoľkokrát sa mi výhražne zastrájal ak ho nepustím z vyučovania, ničí rešpekt a disciplínu v triede, je reálnym ohrozením pre všetkých v škole, smrdí, fajčí aj v škole a polícia s ním nič neurobí... Každý nám "kafre" do procesu vyučovania a poriadku, ale nik nepomôže, ani rodič. Sama sa čudujem tomuto "učiteľskému stavu", že vôbec za tie peniaze ešte drží pokope."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Katolicizmus, islamizácia, komunistická ideológia, je vlastne to isté. V podstate náboženstvo zasahujúce verejnosť v slobodnej vôli žiť po svojom, bez povier a obmedzujúcich zásahov v konaní. Už sme zažili a ešte zažijeme modlovyznávanie všeličoho a určite sa to hodí aj do proroctiev o "žltej rase" vládnúcej svetu... Nedá sa otvoriť svetu len na papieri, takže nevyhneme sa tomu vplyvu, ani ich manierom a mešitám."

- V mnohom som súhlasil a lepšie sa počúva ľudský hlas na živo, s výberom témy, ako nudné indiferentné monológy s odrhovačkami z rádia. Päťdesiat kilometrov s cudzím Slovákom, ktorý navyše dobre voňal a rozmýšľa nad životom podobne ako ja, bolo fajn. Vyložil som ju znovu na benzínke - mala ešte pred sebou tridsať kilometrov a bol by som ju ako prísediaceho ďalšiemu vodičovi v štafete doporučil...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Neviem, či som neporušil patričnú diskrétnosť...

Pavol Štulajter

Pavol Štulajter

Bloger 
  • Počet článkov:  96
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vraj som odjakživa konfliktný typ a rebel... Argumentujem, že to tak nie je a - som v konflikte! Zoznam autorových rubrík:  FíčerKritikaNázorUtajená realitaSociálnospoločenskéZo života - reminiscencie

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu