reklama

Brepty hovorkyne ZMOS

Dnes, teda 25.10.2007 som sa zúčastnil konferencie pod názvom „Mestá a obce na ceste k zavedeniu eura, ktorú organizovalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v spolupráci s viacerými inštitúciami. Konferenciu viedla PhDr. Oľga Gáfriková, hovorkyňa ZMOS.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
Obrázok blogu

 

Počas jej príspevkov som si zapisoval aj „brepty", ktoré sa jej podarilo vyrobiť.

  1. hovorkyňa privítala „hosťky"... nikde som sa nestretol so ženským rodom slova hosť.

  2. používala slovo „hej" na zdôraznenie niektorých faktov počas príspevku. Odborníci varujú pred používaním výrazov tohto typu.

  3. viackrát použitý výraz „proste" - používať radšej inú formuláciu, ak sa tomuto slovu nedá vyhnúť, je tu výraz „jednoducho"

  4. viackrát použitý výraz „akože". S týmto slovíčkom sa mi spája opatrovanie mojich malých neterí, ktoré sa „akože" hrávali na rodičov.

  5. použitý výraz „akoby ubezpečenie" - tak akoby ubezpečenie, alebo ubezpečenie???

  6. výraz „ma napadli" - správne „mi napadli". Napadne ma zviera.

Po odbornej stránke bola konferencia celkom slušne pripravená. Pani hovorkyňa nám aj týmto spríjemnila časti konferencie, ktoré sa javili ako nudné a nezáživné.

Peter Pecuš

Peter Pecuš

Bloger 
  • Počet článkov:  128
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Bývam v prihraničnej dedine na začiatku Bielych Karpát. Najradšej voľný čas trávim na bicykli, na turistických prechádzkach s mojou priateľkou a kamarátmi. Veľmi rád navštevujem slovenské mestá a dediny a spoznávam krásy Slovenska. Zoznam autorových rubrík:  Správa vecí verejnýchSpoločnosť a inéKultúra v regióneRegionálne športové dianiePríbehy zo životaKrátke článočkySúkromné článočkyNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu