reklama

Stal som sa spravodajskou jednotkou

Nie, nie som špión, ani agent spravodajskej služby, ba ani reportér - spravodajca. Som obyčajný živnostník. To len naši volení zástupcovia prijatím akéhosi zákona o štatistike zo mňa spravili spravodajskú jednotku. A tak som nedávno dostal list zo Štatistického úradu, v ktorom ma žiadajú vyplniť Výkaz Roč 3 - 99. List je formulovaný takto: Podľa § XY zákona XYZ musím (oni píšu že som povinný, ale to je to isté) vyplniť formulár, lebo inak ...!!!. Som z generácie. ktorá musela: musela sa učiť ruštinu, musela mať rada Sovietsky Zväz, musela chodiť na 1. mája do sprievodu a ešte plno ďaľších vecí musela a ešte viac iných nesmela. Preto som teraz veľmi citlivý na to, keď niečo musím.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Preto považujem za zlý zákon, ktorý umožňuje úradníkovi poslať mi takýto list. Aj po päťnástich rokoch "budovania demokracie" si myslím, že štátny úradník má slúžiť mne - občanovi, pretože úradník nevytvára žiadne hodnoty a žije z mojich peňazí. Akú hodnotu majú údaje získané pod hrozbou pokuty? Akú hodnotu majú údaje, keď informácie od vyše sto tisíc živnostníkov, čiže od sto tisíc rôznych osobností a rôznych spôsobov zarábania peňazí chcú vtesnať do niekoľkých políčok formulára? Prečo musím vypĺňať formulár a posielať ho Štatistickému úradu na vlastné náklady, keď všetky požadované údaje, až na jeden, sa dajú získať z daňového priznania. Kedy sa dožijem takých zákonov, ktoré prinútia úradníka napísať mi takýto list: " Vážený občan, prosíme Vás, aby ste boli taký láskavý a poskytli nám nasledovné údaje, pretože nemáme inú možnosť ich získať a štátny orgán ten a ten ich potrebuje k optimálnemu riešeniu takého a takého problému. Ďakujeme Vám, že poskytnutím pravdivých údajov prispejete k riešeniu tohto problému." Chcem od našich poslancov tak strašne veľa?

Peter Nováček

Peter Nováček

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám 49 rokov. som živnostník, montujem nábytok a hlavne sa venujem zariaďovaniu interiérov predajní. Som zástancom čo najvyššej miery osobnej slobody občanov a čo najmenšieho vplyvu štátu na chod spoločnosti. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu