reklama

Byť tak neviditeľná, len ten jeden deň...

Závidím dievčatám a ženám, ktoré bývajú vo veľkomeste. A že čo? V kľude prežitý jeden deň - Veľkonočný pondelok! K nim nezaklope také množstvo známych, priateľov a príbuzných ako k nám na dedine. A nemusia rok čo rok pre... Veľkonočný pondelok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Obrázok blogu

U nás sa prevádzka vo Veľkonočný pondelok začína už od ôsmej ráno a s výnimkou hodinky strávenej na svätej omši, trvá až do ôsmej večer. V tento významný deň na naše dvere zaklope nespočetné množstvo chlapov rôzneho veku, teda od 1 až do 90 – niečo podobné ako odporúčaný vek čitateľov tzv. ľudových rozprávok. Medzi nimi sú osoby, ktoré sú samostatné a vykonávajú oblievačku dievčat a žien celkom sami, bez všelijakého dozoru. Ale sú aj takí, ktorí uprednostňujú skupinu, chodia vo dvojiciach, trojiciach, občas sa spolčia aj šiesti - ôsmi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A oblievanú obete takmer po celom tele; voňavky sa dostane na hruď, krk, občas aj na temeno hlavy – ak je dotyčný pyšný na svoju výšku, a nijako to nemieni regulovať, ale aj do očí, podľa toho, koľko promile alkoholu má v sebe. Lebo kým sa k nám dostane, musí všade povyprázdňovať ponúkané poháre,... chudák! Majú to tí chlapi s nami, veru, ťažké a ešte sa ponosujeme?!

A čo prírodná, čistá, pramenistá voda? Aj ju použije ten-ktorý smelý jedinec, taký, ktorý má rád „vzrušenie“ okolo seba,... Dobre sa pamätám na nedávnu minulosť, keď si otec zastal ku studni s neoblomným pohľadom v očiach: „K tejto studni sa nik nepriblíži!“ A mamička si zastala k vodovodnému kohútiku a čapovala vodu do najmenšej šálky, aj to len na dno, takže nám nikdy nehrozilo prechladnutie či zápal pľúc. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nemala by som zabudnúť na trápenia oblievačov s básničkami, napr. s takouto:

Slnko svieti, vtáčik spieva

zelená sa príroda.

Oblejem ťa striga moja,

aby si mi nevyschla.

Nuž, básnička by bola akože Ok-é!... len namiesto slova: striga, by sa mohlo použiť aj krajšie lež rozhodne menej známe: žienka, ale to by už nebolo ono! Všakže?

A ku koncu dňa, aj napriek všetkým snahám toľkých oblievačov, - a nepomohlo ani to, že som sa prezliekla aj 4-5 krát, - vôbec nevoniam ako taká exotická kvetinka, skôr svojím pachom vábim muchy,... a „voniam“ ako kopa kvetín tesne pred rozkladom. A môžem ja vysvetľovať koľko chcem, že som alergická na parfumy, spreje a voňavky, nič nepomôže. Na to mi nik nenaletí,... poznáme sa, no nie?! A môžem byť rada, že som sa v tento deň opäť vyhla hroziacej sa kóme!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Byť tak neviditeľná, len ten jeden - jediný deň...

Veselé Veľkonočné sviatky všetkým čitateľom týchto riadkov želá: - Juli

Júlia Péterová

Júlia Péterová

Bloger 
  • Počet článkov:  35
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Teší ma! Mám rada všedné a jednotvárne dni, lebo nie sú všedné a jednotvárne už vonkoncom! Milujem "ulitu", pohybujem sa rýchlosťou slimák/hod., a moje obľúbené hobby? - tvorba PPS. Inak inval. dôchodkyňa, milionárka času a nápadov... Ahoj! Zoznam autorových rubrík:  ÚvahyZo všedného života niečo nevšePostrehyOtázky a odpovedeŽijem a verímMinipoviedkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu