reklama

Hurá! A máme na vianočné darčeky,...

Už sa blížia, už sa blížia najkrajšie sviatky roka – VIANOCE. TV reklamy nás na to upozorňujú už dosť dávno a tak hor sa na nákupy... Nuž, sviatky ako sviatky ale v dnešnej ťažkej dobe nie každý z nás má na darčeky. Predsa sa každý snaží obdarovať tých, ktorých má rád, lebo dostávať je veľká radosť, ale dávať ešte väčšia. Vianoce však nie sú kvôli darčekom, Vianoce majú byť v našich srdciach a tak by sme sa nemali finančne zruinovať kvôli darčekom. Radosť môže urobiť aj maličkosť, teda, aspoň mne. Určite sa mnohí rodičia pamätajú na prvý vianočný darček od svojich detí – milú kresbičku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Obrázok blogu

(Vlani sa ma neterka spýtala, čo mi má priniesť jej Ježiško. Nuž a keď sa už opýtala, tak som jej povedala: Nejakú veselú maličkosť, buď vlastnoručne vyrobenú alebo kúpenú do 25,- Sk! A tak mi neterka spôsobila radosť neobyčajným písacím perom – za 18,-Sk - na konci ktorého je roztomilá kývajúca sa hlavička šaša. A tento darček naozaj potešil. Je milý, pekný, praktický a lacný!)

V posledné dni v poštovej schránke čoraz častejšie nachádzam letáky o finančných pôžičkách, ja však odolávam. Nedám sa! Nechcem sa zadĺžiť pre Vianoce, lebo viem, že pôžičku vždy treba vrátiť, a to aj s patričnými úrokmi. Dnes som však našla v schránke list od SPP (Slovenský plynárenský priemysel) s nečakanou faktúrou. List ma na prvý pohľad potešil lebo som sa dozvedela, že nám vracajú ????,- Sk. Teda, peknú sumu. Za toľké peniaze už možno nakúpiť pre všetkých členov rodiny a môžu byť neslýchane bohaté Vianoce! Nuž, ale človek má rozum preto, aby ho používal (česť výnimke), a tak som sa nad všetkým zamyslela. Najprv ma napadlo, že tu môže ísť o omyl. Aj v SPP pracujú len ľudia a nik nie je neomylný. Ale ako som rozmýšľala ďalej a pre istotu si prečítala aj sprievodný list,... svitlo mi! Prišla som na koreň veci: SPP nám teraz vracia nejaký ten preplatok za nižšiu spotrebu plynu v letných mesiacoch (kedy nekúrime, pochopiteľne, len kvôli vonkajším horúčavám), ale túto sumu nám po pár mesiacoch môžu vyfakturovať ako nedoplatok (lebo vrátené peniažky budú chýbať na našom účte) a ešte nás na to aj upozornia slovami:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Berte preto prosím do úvahy, že Vaša ďalšia riadna vyúčtovacia faktúra bude pravdepodobne vykazovať nedoplatky v zhruba rovnakom objeme ako vrátený preplatok.“

Oni vrátia – my vrátime,... a takto to pôjde do kolečka - dokola?...

Pozor: Nie je všetko zlato, čo sa blízka, tobôž peniaze vrátené od SPP!

Júlia Péterová

Júlia Péterová

Bloger 
  • Počet článkov:  35
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Teší ma! Mám rada všedné a jednotvárne dni, lebo nie sú všedné a jednotvárne už vonkoncom! Milujem "ulitu", pohybujem sa rýchlosťou slimák/hod., a moje obľúbené hobby? - tvorba PPS. Inak inval. dôchodkyňa, milionárka času a nápadov... Ahoj! Zoznam autorových rubrík:  ÚvahyZo všedného života niečo nevšePostrehyOtázky a odpovedeŽijem a verímMinipoviedkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu