reklama

Keď je tím druhou rodinou

Odmala som sníval byť „veľkým“ športovcom. Byť slávny, obľúbený, stať sa majstrom sveta. Nezáležalo na tom, či to bude v hokeji, futbale alebo stolnom tenise. Hoci teraz už viem, že sa to nikdy nestane, získal som niečo, čo svetová športová hviezda môže vlastniť zriedkakedy, ak vôbec. Tím, ktorý považujem za svoju druhú rodinu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Šport nie je len to, čo vidíme na obrazovkách našich televízii, nevykonávajú ho len špičkoví dráči na najvyššej úrovni, ľudia, ktorí mu obetujú celý svoj život. Šport, ten neprofesionálny, je možno pre bežného človeka ešte dôležitejší. A nielen po zdravotnej stránke vďaka fyzickej námahe, ale aj pre psychickú pohodu človeka, ktorá, podľa mňa, vo veľkej miere ovplyvňuje naše zdravie.

Už štvrtý rok hrávam stolný tenis v jednej neveľkej dedine, ktorá vyvolá v človeku na prvé počutie začudovanie sa. Je známa, predovšetkým, pre veľký počet našich neprispôsobivých spoluobčanov. Šport, ktorý sa na Slovensku neteší až takej popularite v spojení s „lákavou“ obcou – zaujímavá kombinácia, však? No ja som ani raz nepochyboval o svojom najlepšom možnom rozhodnutí, ktoré som urobil štyri roky dozadu, keď som tam prestúpil. Zmenili sa mi životné ciele, stratil som motiváciu a chuť. Tá sa ale bleskurýchlo hlásila v mojej hlave späť. Vďaka ľuďom, ktorých som spoznal, s ktorými som hrával a hrávam doteraz. Vďaka tímu a spoluhráčom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tím neznamená, že je to len mužstvo, ktoré vyhráva a prehráva zápasy. Tím, je niečo viac. Jednoliaty celok, v ktorom ťahá každý za jeden povraz. Spoluhráči zdieľajú svoje pocity, emócie, myšlienky. Podržia sa, povzbudia, navzájom si pomôžu. Jeden pre druhého sa obetujú, dajú za seba ruku do ohňa. Tak ako stoja spolu pri úspechu, spolu prekonajú aj krízu. Možno sú to zaužívané frázy, no pochybujem, že vo svete profesionálneho športu existuje takýto ideálny kolektív.

Síce stolný tenis už dávno beriem ako svoj koníček, radím ho na najvyššie priečky svojich priorít. Pretože bez neho by som nebol tým, kým som. Na svoj tím by som nikdy nedal dopustiť tak, ako aj na svoju rodinu. Nesmierne si ho vážim.

Peter Petráš

Peter Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študent. Milujem písanie, "novinárčinu", šport a našu bohatú slovenčinu. Zoznam autorových rubrík:  Pocity a myšlienkyŠportČo priniesol život

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu