reklama

Two Steps from Hell - moje zimomriavky majú zimomriavky

Two Steps from Hell by ste podľa názvu žánrovo zaradili možno niekde medzi hard rock a death metal. Opak je však pravdou. Táto hudobná spoločnosť tvorí skladby na požiadanie výhradne pre filmové trailery. Ich diela sú väčšinou orchestrálneho typu, počas ktorých vám behá mráz po chrbte. Doteraz majú na konte úspešné projekty pre filmy ako Avatar, Twilight Sága, Harry Potter, Star Trek, X-Men, Tron, Indiana Jones, Počiatok, Kroniky Narnie, Princ z Perzie, Salt, 2012 a mnohé iné.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Two Steps From Hell je produkčná spoločnosť zo Santa Monicy (Kalifornia). Založil ju v roku 2006 Nick Phoenix a J. Bergersen. Neprodukuje hudbu len pre filmové trailery, ale aj pre seriály (napr. Pán Času - Doctor Who) a videohry (Mass Effect 2).

Momentálne asi 70% svetových trailerov (ak beriem do úvahy tituly, čo sa dostávajú do kín) obsahujú hudbu práve od tejto spoločnosti. Jej melódie sú jedinečné a nezabudnuteľné. Kto od nich už pár vecí počul, vie ich jednoznačne odlíšiť spomedzi iných. Ak by sa v budúcnosti preorientovali z trailerov aj na hudbu k filmom (čo je pri ich dnešnej úspešnosti dosť možné), určite by konkurovali takým skladateľom, ako sú Hans Zimmer (Piráti z Karibiku) alebo John Williams (Star Wars, Jurský park).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Načo ale vyzdvihovať kladné stránky, keď ich diela hovoria za všetko. Okrem spomenutých filmov majú na konte taktiež hudbu k trailerom: Sherlock Holmes (Robert D. Junior), Robin Hood (Russel Crowe), Prekliaty ostrov (Shutter Island), Anjeli a démoni, Sirota (Orphan), Batman, Valkýra, Hulk, Hellboy 2, Múmia, Hannibal, Da Vinciho Kód a mnohé mnohé iné.

Deti ich môžu poznať z rozprávok ako Doba Ľadová 3D, Hore! (Up!) a Wall-E. Najlepšie ale bude, keď za nich prehovorí ich hudba. Ponúkam vám tri ukážky. Ťažko bolo spomedzi všetkých ich diel vybrať tri reprezentatívne, tak som sa rozhodol pre prvé tri, ktoré si získali moje srdce, keď som ich hudbu spoznal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Two Steps from Hell - Heart of Courage (Mass Effect 2 trailer)

Two Steps from Hell - Undying Love

Two Steps from Hell - Protectors of the Earth

domovská stránka: http://www.twostepsfromhell.com/

Peter Rúfus

Peter Rúfus

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  0x

25 rokov, ekonóm. Milujúci pohyb, hudbu a mačky. Realista, skeptik, futbalista, kritik, detailista a romantik. Schizofrenický blíženec. Zoznam autorových rubrík:  NottinghamFotkySúkromnéFilmy, PC, technológieNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu