reklama

Epilóg?

Zaznelo na poslednej rozlúčke:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Milé príbuzenstvo, vážení prítomní!

Zišli sme sa tu, aby sme sa rozlúčili s Dianou Petruchovou rodenou Jozefkovou, ktorá opustila tento svet skôr, ako je obvyklé.

Narodila sa 15. februára 1965 v Liptovskom Mikuláši otcovi Milanovi Jozefkovi a jeho manželke Daniele. Na Matematicko-fyzikálnej fakulte Univerzity Komenského vyštudovala odbor matematická analýza. Spoznali sme sa počas štúdia, zaľúbili a rozhodli kráčať životom spoločne. Budúcu sobotu sme mali osláviť 22. výročie sobáša. Narodili sa nám tri krásne, šikovné a nadané deti: Zuzka, Miško a Jarko. Venovala im a rodine najlepšie roky svojho života. Kto mohol tušiť, že boli zároveň aj posledné?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keďže deti odrastajú, začala rozmýšľať aj nad sebarealizáciou. Cítila, že má čo povedať svetu, preto začala písať. Najprv to boli len blogové články, neskôr aj náročnejšie kratšie i dlhšie epické útvary s filozofickým odkazom. Všetky sú zverejnené na internete - kto chce, nájde ich podľa jej mena. Nakoniec začala pracovať na knihe.

Minulý rok na jar ochorela. Operovali ju v júli. Napriek hrozivej diagnóze sa zotavila a začiatkom decembra si zatancovala s Miškom na jeho stužkovej. Od konca januára sa však jej stav začal napriek všetkým snahám znova zhoršovať. Úprimne - ani neviem, čo jej viac ublížilo: či choroba, alebo súčasné diagnostické a liečebné metódy. Z hľadiska následkov je to už aj tak jedno.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnes sa lúčime už len s bezduchým telom, prachom, vzatým zo zeme, do ktorej sa navracia. To, čo bolo podstatné, odišlo už v sobotu päť minút pred pol druhou v noci. Bola to obetavá, vnútorne veľmi silná žena s veľkou, niekedy až prorockou intuíciou. To všetko bolo ukryté v krehkej schránke, ktorá nevydržala.

Rozlúčme sa s ňou potichu, každý vo svojom vnútri, za tónov skladby, ktorú v podaní svojho najmladšieho syna počúvala najradšej. Je to Prelúdium z prvej suity pre sólo violoncello od Johanna Sebastiana Bacha.
((skladba))

Štefan Petrucha


Na pamiatku:

Diana Petruchová

Diana Petruchová

Bloger 
  • Počet článkov:  56
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milujem lúskanie hádaniek, ktoré mi nachystá život. Zoznam autorových rubrík:  Radosti naše rodičovskéŽena 21. storočiaAdam a EvaFantázie?Trinásta komnata

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu