reklama

Otázka týždňa

Čo sa podľa vás vyvinie z 10-týždňového plodu, ak by nebolo prerušené (de facto ukončené) tehotenstvo?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (184)

Moja odpoveď - plnohodnotný človek ako som ja alebo vy.

Moje vysvetlenie:

ak by sa tehotenstvo neprerušilo (neviem prečo sa to nevolá ukončenie - keď je niečo prerušené, dá sa v tom pokračovať... v tomto prípade ťažko:-( ) povedzme v 10.týždni (je to ešte v zákonnej lehote), narodil by sa človek taký istý (vynechajme teraz prípady telesného alebo mentálneho postihnutia), ako sme boli my, keď sme sa narodili. A vyrástol by z neho plnohodnotný človek.

Špekulácie typu, že čo, ak by ten človek bol zlý, recidivista, vrah a neviem čo, odmietam, pretože každý, keď sa narodí, mal by dostať rovnakú šancu. Nikto si nevyberie, či sa narodí v rodine milionára s domom pod hradom v Bratislave alebo v mnohodetnej rómskej rodine na východnom Slovensku. Prečo teda súdiť?!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

zdroj: http://photohome.com  

Ak by sa narodil ako telesne alebo mentálne postihnutý, akým právom nám niekto navráva, že tento človek patrí na okraj spoločnosti, že je len záťažou?! Často to hovoria tí, ktorí nemali nikdy s podobnými ľuďmi nič do činenia. Naopak, poznám ľudí pracujúcich s postihnutými, ktorí svedčia o ich bohatom vnútornom živote, o ich hlbokom cite. Prečo teda súdiť?!

Vždy plačem od radosti, keď počujem v televízii ako nejaká (často mladá) mamička dá dieťa do hniezda záchrany. Už to, že sa v neľahkej situácii rozhodla pre život, je úžasným svedectvom. Že to dieťa bude vyrastať v detstkom domove? (pozn. - tieto deti boli adoptované alebo sa pre ne matka vrátila po prekonaní krízy) A bolo by lepšie keby sa radšej nenarodilo?! Neznie vám to absurdne až cynicky? Prečo teda súdiť?!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aj keď by sa splnili vyššie uvedené scenáre, nemá takýto človek právo žiť? Kto o tom rozhodne?

Poznámka na záver:

Tieto moje názory nemajú nič spoločné s mojím presvedčením, je to jednoduchá logika človeka, ktorý má svedomie.

Marek Piváček

Marek Piváček

Bloger 
  • Počet článkov:  191
  •  | 
  • Páči sa:  12x

https://www.facebook.com/pivacekblogRád píšem a rád stretávam inšpiratívnych ľudí, preto som okrem článkov začal robiť rozhovory, ktoré publikujem na mojom blogu. Mojím detským snom je vydať knihu. Zoznam autorových rubrík:  Business StoriesMoji veľkí priateliaRozhovorySpoločnosť a takSpolok sv. Vincenta de Paul -ZamysleniaRecenzieReality & stavbyDeti, mládež, táboryStalo sa...Ľudia, kamarátiFotografieSlovensko mojeVeď už ma nekop:-)DepresiaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu