reklama

Vývoj nezastavíš. Fotovoltaika a jej výhoda

Všetci, čo sme boli iskričkou, pionierom, trampom, alebo skautom, sme sa učili ako sa dá orientovať v teréne, ak nemáme po ruke buzolu, alebo nesvieti slnko. Do tejto prirodzenej danosti zasiahol už aj vývoj a technológie, ktoré nám tiež môžu pomôcť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (46)

Zatiaľ je to trend hlavne v Čechách, ale podľa posledných informácii nás to čaká tiež. Neviete o čom píšem?
Ak sme nevedeli v teréne (lese) určiť svetové strany, tak nám základnú orientáciu dokázal určiť mach na strome, ktorý sa tvoril hlavne na severnej strane kmeňa.
Dnes sa nám táto možnosť rozšírila o ďalšiu, ktorou dokážeme s odchýlkou desiatich stupňov určiť južnú orientáciu. Stále neviete o čom píšem?
Čechy sú už dnes posiate fotovoltaickými elektrárňami (mám dojem, že každý okres má minimálne tri/štyri), ktoré sú orientované práve na juh v tolerancii (plus, mínus) 10 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Obrázok blogu


Nedovolím si tvrdiť, či tento smer energetickej využiteľnosti slnečnej energie je správny, ale už je tu a najbližších x rokov s tým budeme nútení žiť.
A niekoľko jednotlivcov z toho bude žiť. A veľmi dobre.

Slavomír Repka

Slavomír Repka

Bloger 
  • Počet článkov:  593
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nezaujíma ma, koľko stojí liter benzínu.Zaujíma ma, koľko zarábam ja.(kurňa, ten benzín je ale drahý)V roku 2005 (február) som na blogu SME začínal článkom PAŠTEKÁRIViac o mne a mojej práci nájdete na slavomir.skObývam krásnu časť zeme, nazývanú Slovensko. Bývam v dosahu hlavného mesta, ale aj hory a vodu mám blízko. Mimo rečou som východniar ;-), paštekár....Résumé môjho "NAJ" na blogu SME nájtete TU Zoznam autorových rubrík:  Moja profesiaZ pohľadu obchodníkaKonzultingCESTOVNÝ RUCHpostrehy z ciestosobný názorpohľadyAnalýzyAUTO - testNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu