reklama

Milosrdné odlúčenie

Radšej byť s partnerom, ktorý mi nevyhovuje alebo ostať sám? Určite si viacerí ľudia kladú túto otázku. V dnešnej dobe je ťažké nájsť si partnera, ktorý nám vyhovuje po všetkých stránkach. Myslím, že sa taký ani nájsť nedá. Je to každým dňom ťažšie... Ako to zmeniť? Kde nastala tá chyba?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Bežne sa stretávam s novými ľuďmi. Pravdupovediac rada spoznávam nové tváre... Každý nový človek v mojom živote mi niečo dá. Niekedy je to negatívna skúsenosť, inokedy ma vedia napumpovať dobrou náladou a elánom. Spoznávam takto mužov aj ženy, z ktorých sa časom stanú buď priatelia, známi alebo úplne prerušíme kontakt. Ako v rámci priateľstiev mám svoje požiadavky, tak je tomu samozrejme aj pri hľadaní mojej druhej polovičky.
Každý z nás to určite pozná. Prvé stretnutie, prvé rande, pozeráme na seba, skúmame, zisťujeme a nakoniec doma neskutočne dlhé hodiny uvažujeme o tom, čo sme sa dozvedeli. Odsúdime? Či dáme ešte druhú šancu? Či sa bezhlavo vrhneme do vzťahu, aj keď podvedome tušíme, že to nie je ono a že časom sa to rozpadne ako domček z karát? Prevládne v nás naivita, že všetko sa zmení k lepšiemu a treba veriť?
Veľakrát vo svojom okolí vidím páry, ktoré sú spolu už len zo zvyku. Niektorí sú spolu, lebo sa boja byť sami a myslia si, že už na nich nič lepšie nečaká. Niekde je to z vypočítavosti, inde zo strachu. Čo je vlastne potom láska a vzťah?
Stále tvrdím, že v každom človeku je niečo dobré. Každý z nás má v sebe kúsok dobre. Je jedno, či mal v posteli kvantum žien/mužov, že niekoho raz podrazil, že možno je sebecký a arogantný atď. Každý z nás má v sebe to srdce, ktoré pre niekoho bije. Ale ako v tom druhom to dobro nájsť? Ako zistíme, že on je ten pravý/pravá? Či radšej zostaneme s hocikým len, aby sme neboli sami?
Vo vzťahoch sa nám stáva, že v ňom trpíme. Niečo nám chýba a sme nespokojní. No, toho človeka neopustíme. Prečo by sme aj? Veď je s nami aj napriek našim chybám. Poradím jednu vec. Nikdy nebuďte s niekým len zo strachu. Radšej buďme bez tej druhej polovičky. Pretože vo vzťahu bez lásky a úprimnosti neubližujeme len sebe ale aj tomu druhému. Zdržiavame niekoho kto by si mohol svoju spriaznenú dušu niekde nájsť. A možno by sme ju našli aj my, keby sme neboli „strachopudi“ a nestagnovali niekde, kde už sme dávno nemali byť.[/content>

Michaela Rerková

Michaela Rerková

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"...niečo ako oheň, niečo ako dym. Kde som? Kde som? Kedy poletím? Hučí vo mne more, chcem sa skryť, prepadlo sa do mňa tisíc Atlantíd. Celá Zem mi visí na nohách..." (z poézie Miroslava Válka Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu