reklama

Všetko je o smere

Ale aj všetko je o ľuďoch. Jednoducho sa v smere našli takí, čo zabudli, že teľaťom boli. Vôbec netúžim naberať vidlami koalíciu, lebo mi je srdečne ukradnutá. Grciaci ostatnú grciakmi, aj keď už majú plné gágory. A chudobní a takzvaná stredná vrstva, ktorá už vlastne neexistuje, môže pomaličky skapíňať. Ale nie o tom som chcela.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Bývam v maličkej dedinke. Už desať rokov. Nádherné lesy, super vzduch, čudní ľudia. Ale nie všetci, našťastie. Najlepšie nemať s nikým nič. Dlhé roky bol jeden starosta, o ktorom som už raz písala, ako sa postaral, aby nám presekli elektrinu na pozemku, keď kopali dieru na kanalizáciu. Vyzeral, a zrejme aj bol, komunista, lebo sa držal dlho na svojom poste, tak dvadsať rokov. A prečo ho ľudia furt volili? Nuž preto, lebo: On sa tomu už rozumie, veď je tam dlho. Iný aj tak nebol.Svokra mi hovorí: Co furt na neho nadavaš? Šak bul dobry. A v čom tak? Že sa staral o seba? Až na minulých voľbách to vyhral jeden chlapík. Nebol síce z dediny, ale priženetý. Má v hlave, myslím, že aj všade inde, čo treba. Aké zaujímavé, že za tie dva roky, čo úraduje, sa zrazu opravila cesta, čo bola rozrytá osem rokov, rozpadnuté lavičky v parku, čo chátrali desaťročia, sú tiež zrazu úplne nové a perfektné, ohyzdná základná škola, ktorej omietka opadávala desať rokov, sa zrazu zatepľuje a menia sa okná… Dorobila sa čistička aj v spodnej časti dediny, nielen vo vrchnej, kde býval starý starosta. Aké zaujímavé. Pán starý starosta dal opraviť akurát bytovku, kde býva jeho brat. Je to o smere alebo o ľuďoch? Keď je raz niekto vychcaný, tak môže byť aj v hocijakej strane.
Aká škoda, že pred pár rokmi, ešte za vlády starého starostu, sa diskutovalo o stavbe kúpeľov v intraviláne obce. Sprostí tamojší ľudia, väčšinou stará garnitúra, nechceli predať pozemky - inak obyčajné trávnaté plochy so šaplavými plánkami. Nemal im asi kto dať rozum, že keby sa postavili kúpele, mali by ešte ich detné deti prácu, pozemky i domy by stúpli na cene… Aká škoda, že im nemal kto povedať, že je to hlúposť. Keby bol vtedy terajší starosta, určite by to bolo inak. A tak investícia odišla a šaplavé plánky rastú ďalej. Škoda.Každý chce, aby sa mala dobre jeho rodina, jeho deti. Každý chce kopu prachov. To je pochopiteľné, že aj naši najvyšší to chcú. Ale prečo sa popri tom nestarajú o občanov? Keď to ide v malej obci, určite sa to dá aj v štáte. Alebo je to tak, že človek, čo sa dostane hore, sa automaticky stane sviňou?
No, a včera som sa dozvedela, že náš nový starosta je za Smer. No čo. Za človeka by mali hovoriť jeho činy, nie?

Nataša Sallaiová

Nataša Sallaiová

Bloger 
  • Počet článkov:  109
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Som obyčajná mama, zamestnaná, trochu trafená, nezodpovedná, a totálne sebakritická. Zbožňujem mačky, psov, a vôbec všetko, čo mi dokáže svoju lásku. Lebo všetci sme tak trochu egoisti, nie? Kto by to popieral, nemal by rád sám seba! Zoznam autorových rubrík:  Nezaradenáfejtónymoje šibnuté rozprávkykritikaSúkromnépoviedočky

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu