reklama

Cestovná horúčka

Veľmi rada pozerám cestopisy a obdivujem ľudí, čo sa len tak pustia do sveta. Do úžasu ma privádza človek, ktorý sa sám vyberie do púšte, alebo do pralesa. O Reinholdovi Messnerovi, lezúcom na kopce v zime a fujavici ani nehovorím. Nedávno som pozerala dokument o objavení Južného pólu a dosť ma to rozhodilo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Pospomínala som si na svoje „cestovanie“ a prišla som na to, že výraz „cestovná horúčka“ má korene niekde u mňa.

 

Ak dopredu viem, že ma čaká cesta dlhšia ako 10 km, vyhodí sa mi na ústach opar. Všetky moje výlety a zájazdy som absolvovala s „takouto „ozdobou“.

 

Na trojdňovom podnikovom zájazde v Tatrách som večer plakala a kolegyne ma museli utešovať. Všetko bolo v poriadku pokiaľ bolo svetlo, keď nastala tma, chcela som byť doma. Ak ma moji známi vidia s boľavou perou, pýtajú sa či sa niekam chystám, alebo už som bola.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 

Na výlete sa mi vždy začalo páčiť, až keď som sa mala vrátiť domov. Vtedy som sa uvoľnila a začala vnímať cestu a okolie. Ak by ma v spánku zaviezli napríklad do Austrálie a mala by som absolvovať len tú cestu domov, určite by sa mi to páčilo a verím, že by som si to užila.

 

Toto sa stalo už dávno, keď výlety, či dovolenky ešte boli pre mňa možné. Vtedy ešte aj môj manžel veselo popíjal a nerobili sme našu dnešnú prácu so závislými deťmi.

 

Neviem ako sa to stalo, ale raz ma v práci nahovorili na týždenný pobyt v kúpeľoch. Viem že to bolo pred Veľkou nocou a asi tam nikto nechcel ísť (upratovanie, pečenie), tak sme to viacej - menej dostali od vrchnosti príkazom. Boli sme tri baby a ani jedna sme predtým nikdy v kúpeľoch neboli.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Môj manžel bol rád, že sa niekam vyberiem a aby som si to nerozmyslela, povedal, že on zatiaľ vytapetuje chodbu. V takých prípadoch som rada mimo domu.

 

Hneď prvý večer nás „dobrovoľne povinne“ vyzvali, že sa máme zúčastniť zoznamovacieho večierka. Neviem aký mali organizátori tejto zábavy zámer, ale nám trom pridelili k stolu troch fešákov. Očividne to dostali príkazom, alebo si dali socialistický záväzok.

 

Ešte sme sa ani poriadne nepredstavili, kolegyňa začala o deťoch. Mala doma štyri a veľmi rada a zdĺhavo o nich vedela rozprávať. Ja s tým mojím rozkvitajúcim oparom som tiež asi nebola podľa ich gusta a tá tretia sa tak hanbila, že bola celý večer červená ako paprika.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Zo zoznamovania nebolo nič a tak sme sa celé dni prechádzali po parku a klebetili. To isté sme mohli robiť aj v robote a ešte by sme si doma mohli upratať a napiecť na šibačku. Utešovalo ma len to, že aspoň budeme mať vytapetovanú chodbu. Kolegyne mi aj trochu závideli, že mám takého ochotného a šikovného muža.

 

Cestou domov som ich pozvala, nech sa idú na tú našu vytapetovanú chodbu pozrieť a uisťovala som ich, že ako si poznám muža, bude aj niečo napečené.

 

Už na schodisku bolo cítiť, že sa niečo pečie. Keď som otvorila dvere, najprv som stúpila do lavóra s lepidlom a potom som zbadala v kuchyni návštevu. Kamaráti mu prišli pomôcť a nejako sa zakecali. Bolo aj napečené, ale to čo zostalo už nestálo za veľa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kolegyne som ďalej ani nepozývala a sama som sa odpratala k svokre do vedľajšej bytovky.

 

Keď prišiel Vlado večer pre mňa, dostala som „hubovú“. Vrátila som sa totiž o deň skôr. On to mal všetko presne vyrátané a ja som mu pokazila prekvapenie.

 

Nemôžem povedať, prekvapená som bola dosť.

Ľudmila Schwandtnerová

Ľudmila Schwandtnerová

Bloger 
  • Počet článkov:  86
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Narodila som sa na Silvestra. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáStaré zlaté časyDetiPerličkySúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu