Tiež som bývala taká „frišká“, a trvanlivejšie pečivo som piekla v predstihu, čo u mňa znamená, tak týždeň pred. Napiekla, naukladala do krabíc a odložila na chladné miesto, aby sa pekne uležali. Postupne som krabice pridávala a keď bola polica plná a do Vianoc chýbali dva dni, chcela som sa pochváliť návšteve. Čo budem hovoriť, poďte sa pozrieť.
Pár rozmrvených rožtekov bolo len v krabici na kraji, ostatné boli prázdne. Nevedela som zadržať slzy a v dome zostalo podozrivo ticho. Vyšetrovanie nikam neviedlo a po čase sme prišli na to, že vždy pred sviatkami sa k mám nasťahujú nejaké záhadné bytosti, ktoré sa živia len vianočnými dobrotami, ako sú koláčiky, oriešky, salónky...
Vtedy som zistila, že aj dva dni pred Vianocami sa dá v pohode napiecť a ešte ušetríte. Viete prečo sa cez sviatky tak priberá? Vidím to u jednej známej. Už tretí krát pečie medovníky a vanilkové. Toľko ochutnávajú, až to všetko pojedia. Návštevy k nim tiež radi chodia a tak stále pečie, už dobré tri týždne a stále nič.
Takže, všetkým, ktorí sa ma ešte chcú opýtať, či už mám napečené odkazujem, že ešte nie. Zatiaľ ešte stále hľadám vhodný úkryt, kde by som tie dobroty mohla uchovať až do Štedrého večera. A nájsť taký vôňotesný je naozaj problém.
P.S.
Všetkým mojim čitateľom a ostatným blogerom prajem lásku, zdravie a aby sviatky prežili so svojimi blízkymi.