reklama

Ako sa môj syn dostal na šikmú plochu

Snaha rodiča vychovať zo svojich detí poriadnych ľudí občas narazí na prekážku. Dostať na šikmú plochu je jednoduchšie, ako si viete predstaviť. Stačí málo...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Bol deň ako každý iný. Príjemné sobotňajšie predpoludnie sme chceli stráviť s kráľovnou Johankou. Rozprávka o Mordomorovi bola pre deti lákadlom, tak sme sa usadili na jednu z lavičiek, pripravených pre divákov. A vtedy to prišlo - Mordomorova družina na čele s rytierom Vraždom z Hrobu si za páža vybrala nášho Mareka. Ani na chvíľku nezaváhal. Naša doterajšia výchova bola márna, syn pridal sa k Mordomorovým bojovníkom, bojujúcim proti kráľovi a pustošiacim krajinu. Zlí rytieri boli radi, že pomoc prišla až z ďalekej Bratislavy. Šťastena bola vrtkavá, v bojoch sa raz prikláňala na stranu kráľa, raz na stranu Mordomora. Vyzeralo to tak, že o tom, kto bude vládnuť Rožmitálu, rozhodnú mladé pážatá.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pravidlá boja ale pážatám bojovať nedovoľujú. Nič nie je jednoduchšie ako pasovať pážatá za rytierov, aby bolo učinené pravidlám boja zadosť. No rytier Marek v súboji s rytierom Jakubom ťahá za kratší koniec. V lukostreleckom súboji i v hode sekerou víťazí rytier Jakub (náš dedo bude sklamaný. Marek mohol vyhrať aspoň ten hod sekerou). Vyzerá to tak, že dobro zvíťazí nad zlom. Až kým sa do boja opäť nezapojí zlopovestný Vražda z Hrobu. Váhy sa nakláňajú na nesprávnu stranu. Až kým rytier Strach v Mordomorových službách svoj boj neprehrá. To už do súboja nastupujú mladí rytieri.

Obrázok blogu

Obrázok blogu


Ľúty boj medzi dobrom a zlom. Víťazí rytier Vražda.
 

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

 
Mladý rytier sa iba prizerá. Zatiaľ...  
 

Obrázok blogu


Tu už ako-tak zasahuje do boja

Žiadne strieľanie z luku či hádzanie sekery na terč. Teraz sa rozhodne v priamom súboji. Muž proti mužovi. Malý muž proti malému mužovi. Mladí rytieri dostanú výstroj- drôtenú košeľu. Kto ju udrží na vystretých rukách, ten si ju môže obliecť. Chlapcom nasadili rytieri i prilbice, do rúk vložili štíty a obojručné meče. Čo na tom, že ich sotva udržia? Musia bojovať za svoju vec. Úloha znie jasne - rozbehnúť sa proti protivníkovi a zasiahnuť ho mečom priamo do hlavy. Komu sa to podarí, ten rozhodne o tom, kto bude nasledujúce roky vládnuť Rožmitálu. Matkám zamŕzajú úsmevy na tvári, mladí rytieri však svoju úlohu berú vážne a zodpovedne. Ale ťažké meče sú nad ich sily, tak ich nahradili kyjaky. Rytier sa musí 10 krát otočiť okolo svojho kyjaku a potom zasiahnuť súpera doprostred prilbice... Rytieri sú dezorientovaní, jeden takmer opúšťa bojové pole. Súboj je vzácne vyrovnaný, rytier Marek útočí a má miernu prevahu. Vyzerá to tak, že víťazstvo zlého Mordomora je na spadnutie. Ale šťastena sa napokon prikláňa na stranu kráľa a jeho družiny a rytier Jakub zasadzuje rytierovi Marekovi poslednú víťaznú ranu.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu


Skutočný rytier. Ibaže na nesprávnej strane...

Obrázok blogu

Obrázok blogu


Rytier sa usmieva. Rodičom už úsmevy na tvári zamrzli (nezadokumentované)

Obrázok blogu

Obrázok blogu

 

Obrázok blogu


Vyzliecť drôtenú košeľu nie je jednoduché.
Takto sme to ešte neskúšali.

Kráľovskí rytieri sú veľkorysí a porazenú Mordomorovu družinu nechajú v pokoji odísť. Rytier Marek sa vracia k mame a napriek tomu, že stál na nesprávnej strane, stáva sa hrdinom. Mladé devy sa pri ňom zastavujú a obdivujú ho. Záporní hrdinovia majú svoje osobité čaro:-) 

Andy Sekanová

Andy Sekanová

Bloger 
  • Počet článkov:  167
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Narodená v znamení Váh... Zoznam autorových rubrík:  Bratislava *moja láska*Túlavé *topánky*Cestujeme *kade-tade*Ako živá *voda*Poviedka *na nedeľu*Moje *lásky*Takí *sme*

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu