Agát obyčaný (v kuchyni)

Seriál Rastliny v kuchyni... je stručný súbor informácii o možnom využití niektorých rastlín v prírode (bez nároku na úplnosť informácií)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Robinia pseudoacacia
Robinia pseudoacacia (zdroj: Jack Sheper)

Robinia pseudoacacia, trnovník akát, trnovník bílý.

Agátové kvety sa namáčajú do palacinkového cesta a osmažia na oleji. Odporúčame vyvarovať sa iných častí rastliny vzhľadom na ich nebezpečnosť – sú jedovaté. Pri primiešaní listov ku kvetom dochádza k nekľudu, omámeniu, žalúdočným kŕčom, zvracaniu, zrýchlenému pulzu – často až po niekoľkohodinovej dobe po konzumácii jedla.

Matej Šiculiak

Matej Šiculiak

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

ESG & Sustainable Development Zoznam autorových rubrík:  Environmentálny manažmentOdpadové hospodárstvoNezaradenéAditíva v potravináchRastliny v kuchyniFotonávody

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

239 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

323 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu