Agát obyčaný (v kuchyni)

Seriál Rastliny v kuchyni... je stručný súbor informácii o možnom využití niektorých rastlín v prírode (bez nároku na úplnosť informácií)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Robinia pseudoacacia
Robinia pseudoacacia (zdroj: Jack Sheper)

Robinia pseudoacacia, trnovník akát, trnovník bílý.

Agátové kvety sa namáčajú do palacinkového cesta a osmažia na oleji. Odporúčame vyvarovať sa iných častí rastliny vzhľadom na ich nebezpečnosť – sú jedovaté. Pri primiešaní listov ku kvetom dochádza k nekľudu, omámeniu, žalúdočným kŕčom, zvracaniu, zrýchlenému pulzu – často až po niekoľkohodinovej dobe po konzumácii jedla.

Matej Šiculiak

Matej Šiculiak

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

ESG & Sustainable Development Zoznam autorových rubrík:  Environmentálny manažmentOdpadové hospodárstvoNezaradenéAditíva v potravináchRastliny v kuchyniFotonávody

Prémioví blogeri

Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu