reklama

"Tí, čo ich môžem"

Dnes bol zvláštny deň. Bola som aspoň na piatich „kávičkách“ s ľuďmi, čo si vravia moji priatelia, s takými, že keby jedného z nich nejaký človek dostal, do smrti by ďakoval nebesiam, že ho má.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Zapadajú do seba ako nejaké abstraktné puzzle, vždy voňajú kávou a múdrymi rečami, smejú sa ako divé kone, ale aj mierne, vedia aj plakať, ale nie veľmi často, z ohľaduplnosti, lebo potom to bolí toho druhého. Sú pospájaní neviditeľnými niťami, ktorá aj keď sa pretrhne a uzol zostane, nezáleží na tom, lebo je dosť dlhá. Dokážu sa nekonečne nadchnúť a ani ich to neprejde. Keď ich chytí depka, „hádžu" sa do Hronu, ktorý vlastne v Nitre neexistuje, len vznikol iba pre nás zhodou náhod, slovnými hračkami, keď nebola Nitra, ani Dunaj, ani Ipeľ, ale Hron. Vedia sa baviť, vedia robiť chyby, vedia „odskrutkovať" tyč divokým tancom v našom podniku, vedia sa tak opiť a ležať potom hodinu v tráve niekde pri rieke a potom sa zobudiť, vedia donekonečna jesť tie katastrofálne hamburgery a bagety, vedia vychrápať celú bytovku, vedia prenasledovať momentálne ľúbostné idoly, vedia skákať po posteli a obdivovať x-rokov starých „superstáristov", vedia sa v noci húpať na hojdačkách, vedia dokopať do vzťahu, ktorý aj vydrží, vedia hrať v jednom kuse biliard, vedia sa v pohode postaviť v podniku a na plné pecky začať spievať Veľa šťastia, zdravia..(hoci je obed), vedia si v pohode pokecať s každou osobou na svete, vedia sa šialene zaľúbiť a aj odľúbiť a potom zase zaľúbiť, vedia donekonečna rozprávať ale zároveň aj počúvať (hoci to pomenej), vedia sa zastať jeden druhého, pohádať sa, nakričať, naštvať sa, udobriť sa, objať sa a vybozkávať sa. Vedia žiť s humorom a humorne žiť. Vedia pochopiť toho druhého. A vedia, že priateľstvo je dar.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ľúbim vás jak kone, mojkáči.

Simona Chrappová

Simona Chrappová

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"To som ja, zafúľaný večný učeň múz. Zavesil som sa na krk životu, napil som sa jeho horkej krvi. A teraz vystupujem zo seba jak rieka z brehov a nesiem slovo ešte žeravé, slovo ešte nenarodené a slepé..."M. Válek Zoznam autorových rubrík:  Simonn´s FikcieSrdcové HaluškyThe world aroundPríhody z jednej reštaurácieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu