reklama

Kúpací pondelok, alebo poďme piť.

Keďže Veľkonočné sviatky už máme za sebou, napadlo ma napísať čo si myslím o poslednom dni týchto sviatkov. Milovaný a nenávidený pondelok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Je pondelok ráno. Cez okno sledujem množstvo ľudí. Niektorí idú do kostola, iní idú zase s malými ďeťmi dodržať tradíciu a idú na návštevu k svojím blízkym. Povedal som si:"Taká sviatočná idylka. Všade je kľud a pohoda." Asi tak o dve hodiny sa začalo niečo, čo s tradíciu nemá nič spoločné. V uliciach sa objavuje mužská časť adolescentnej generácie s jediným cieľom - dať sa "do parády".

Samozrejme nie všetci majú takéto plány. Tých jedincov úprimne obdivujem a vážim si to, že nepodľahli tejto chorej myšlienke. Prvý dom. Dievčatá utekajú čo najďalej od kupačov. Teraz neviem, či je to prirodzená mužská vlastnosť, alebo chuť niekoho obliať, čo im pomôže vždy tie dievčatá vytiahnuť na dvor. A už to začína: litre studenej vody nikoho nešetrili. Prichádza odplácanie vo forme sladkostí, alebo peňazí a o nič menej podstatného pripíjania. Akonáhle percentá miznú v ústach tradície dodržiavacej mládeže, tak končí kúpanie v tomto dome. Tento cyklus sa opakuje v ďalších domoch. Po istom čase chlapci a chlapi strácaju prehľad o tom, čo zábava je a čo nie. Alkohol stúpa rovnako ako chuť oblievať ďalšie dievčatá a ženy. V posledných domoch mladíci nerobia nič iné ako hanbu svojim rodičom. Večer prichádza zábava, kde je počet dievčat logicky zredukovaný. Páni, ktorí sú ešte stále pod vplyvom alkoholu, si rozprávaju svoje úžasné zážitky z toho, ako susedova dcéra bude rada ak nedostane zápal pľúc, pretože teplota potoka nemala charakter Stredozemného mora. O polnoci keď sa končia pokojné sviatky, niektorí jedinci nie sú schopní pohybu. Zase sa budem opakovať, že nemyslím týmto všetkých.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Teraz vysvetlím, čo som vlastne chcel povedať. Nemám nič proti tomu, keď niekto susedku trošku pooblieva, ale v rámci slušnosti, ale nedokážem pochopiť mladých, ktorí niesu schopní sa vžiť do úlohy žien a nedokážu pochopiť, že väčšine je to nepríjemne. Veľmi ma mrzí, že tento deň je u niekoho perfektnou príležitosťou ako sa zadarmo opiť a niečo zarobiť. Ja som dneska nikde nebol. Úplne som sa dištancoval a tento deň nebol pre mňa až tak výnimočný. Neopil som sa. Nič som nezarobil. Myslel som na všetky dievčatá a ženy. Niet im čo závidieť teda. Niekedy by sme sa skutočne mali zamyslieť.

PS: Teším sa na diskusiu.

Erik Skácal

Erik Skácal

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Viem, že nenájdem spôsob ako všetky problémy riešiť, ale aspoň na ne upozorním a nezatváram pred nimi oči. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu