reklama

Boh sa nám tu asi dnes nezjaví

Pokiaľ viem, starú pani zrazilo auto. Odvtedy ležala na úrazovke. A ležala a ťažkala si, aj keď sa jej napriek pasivite postupne zlepšoval. To však šlo len do istého momentu. Ak ju chceli preložiť na iné oddelenie a potom domov, bolo treba, aby sa dokázala postaviť. Teta tam ale ležala a ležala a zo všetkého najviac si priala byť znova zdravá.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

"Teta, cvičiť treba, ak nebudete cvičiť, tak sa odtiaľto nedostanete." Variácia na túto vetu padla snáď tisíckrát. Teta prikývla. Kým sme tam boli s fyzioterapeutkou a cvičili s ňou, aj pocvičila. Ale nakázané cviky na celý deň ju nikto nikdy robiť nevidel. Zúfalá situácia si vyžadovala zúfalé riešenie a toto bolo posledné, čo mi napadlo.
"Poviem vám rozprávku, dobre? Bol raz jeden muž a bol to veľmi zbožný muž. Za to, že bol celý život dobrý, a mu raz v modlitbe prihovoril Boh a hovorí mu, že za to, ako sa celý život správal, mu splní jedno prianie. Odpovedal mu, že by chcel vyhrať v lotérii a Boh sľúbil, že mu prianie splní. Prešli dni, mesiace, stále nič. Muž začal byť netrpezlivý, myslel si, že snáď urobil niečo zlé alebo čo, že mu Boh sľúbené prianie nesplnil. "Prešli dlhé mesiace od Tvojho sľubu, ale stále sa nič nestalo," prihovoril sa muž v modlitbe. "Prešli dlhé mesiace a ty si si ešte stále nepodal los," odpovedal Boh."
"Ale ja som nikdy nechcela vyhrať v lotérii," odpovedala teta. "Ja len chcem byť zdravá. Každú chvíľu prosím Pána Boha, nech ma uzdraví. Ja aj do kostola chodiť budem. Aj viac, ako som chodila doteraz." 
"Ale na to, aby ste mohli chodiť do kostola, musíte cvičiť, aby ste sa dokázali postaviť."
"Len nech ma Boh uzdraví. Ja ozaj nechcem vyhrať v lotérii."
"Vy chcete chodiť do kostola, to by bola vaša výhra, však?" Teta prikývla. "No ale to si musíte podať taký špeciálny los že cvičiť."
"Však ja sa modlím, aby ma Boh uzdravil." 
"Boh sa tu ale pravdepodobne nezjaví, aby na vás položil ruku a vy vstanete. Ja by som sa na to teda nespoliehala. Určite je ale tu a dá vám silu, aby ste cvičili a uzdravili sa. Ako to vravela fyzioterapeutka? Zatnúť svaly na nohách, podržať a pustiť. A za chvíľku zase. Teta, ak sa potrebujete porozprávať, kňaza tu v nemocnici máme, môžeme ho zavolať." To posledné, čo som chcela, bolo zamotať sa v biblickej diskusii. Teta že netreba - a pustila sa rozprávať. O farárovi z dediny, o príbuzných, o spolupacientovi, z ktorého bola vrcholne nervózna (teta, ak budete cvičiť, tak sa odtiaľto a od neho dostanete preč...). Vraj som prvá z personálu, komu to môže porozprávať a on počúva.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Neviem síce, kde a ako skončila, odišla som praxovať na iné oddelenie predtým, než ju z úrazovky prepustili. Len viem, že keď som išla okolo, teta vždy začala ostodušu napínať svaly na nohách.


Príbeh o lotérii voľne prerozprávaný podľa príbehov Anonyho DeMella

Alena Škutchanová

Alena Škutchanová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Lekárka - anestéziologička skautkapoviedkárkaa ešte všeličo možné Zoznam autorových rubrík:  AnestéziologickéIntenzívneMedickéSkautskéZo životaPostrehySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu