reklama

Zaplaťe alebo skapte.

Máte pocit, že sa vám nedarí, že stále musíte niečo riešiť, že by ste si už zaslúžili dovolenku? Som si istá, že s týmto smoliarom by ste nemenili.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Do Vianoc chýbajú už len štyri dni. P. práve prišiel z roboty. Pracuje v sklade, a je rád, že vôbec má robotu. Zarobí v čistom takmer 450 eur no ako pre otca troch detí (12,10,18 m), je to žalostne málo. Ale pracuje celý svoj život a tak potajomky dúfa, že raz bude lepšie. Je večer a P. je na dvore, je v dobrej nálade a tak namiesto toho, aby prekročil železnú tyč sa rozhodne ju mladícky preskočiť, veď 50 cm nie je až tak vysoko. A tak si poskočí. Po dopade na zem má niekoľkonásobnú zlomeninu členku a rozmliaždenú pätu. Sused mu pomôže dnu. Stoná a jajká ,až po pár hodinách trápenie dovolí manželke aby zavolala pohotovosť. Skončí v nemocnico, lekári nechápavo krútia hlavami, toto by sa u 32 ročného stávať nemalo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Operácia sa koná až 23. decembra. Nikto netuší prečo a Nemocnica sa tvári, že kým dýchaš, je všetko tak ako má byť. V nohe ma niekoľko železných dláh a sem tam dostane inekciu proti bolesti. V noci nespáva od bolesti sa nedá.. . Vianoce trávi rodina v nemocnici. Medzi sviatkami ho pustia domov. Musí chodiť na rehabilitáciu, a keďže nie je vlastníkom vozidla a býva v malej dedinke, do nemocnice musí dochádzať. Sanitka ho síce odvezie skoro ráno a privezie neskoro poobede. Mesiace ubiehajú, noha opúcha z päty vytŕča kus železa. Ošetrujúci lekár informuje, že si musí vybaviť všetky predoperačné vyšetrenia, čo v preklade znamená pricupitať na jednej nohe desiatky km takmer každý deň. Iná možnosť nie je. Je pár dní pred operáciou, keď mu majú odstrániť železné dlahy z chodidla. Volá nemocnica, operácia sa nekoná, Všeobecná zdravotná poistovňa operáciu zamietla, vraj má dlh 470 eur. To už má naš hrdina slzy na krajíčku. Je štvrtý mesiac bez príjmu, nebol ani jeden mesiac dobrovoľne nezamestnaný, aký dlh. Poistovňa informuje, že dokonca jeho dlh už rieši exekútor. Nemocnica mu poradí, vraj jeho prípad nie je urgentný, nech zaplatí a za pár týždňov ho môžu operovať.

Zdá sa vám to ako fikcia? Žiaľ, je to skutočný príbeh. Zdravotná poisťovňa rozhoduje o vašom zdraví alebo dokonca aj o vašom živote. Jediná vaša chyba je to, že ste neboli proaktívny a prozreteľne ste nezavolali poisťovni, či náhodou nie ste dlžník, respektíve, či váš zamestnávateľ alebo príslušný úrad koná svoju povinnosť.
To, že si platíte 15 rokov zdravotné poistenie je vaša povinnosť a na oplátku vás poistovňa kľudne nechá zvíjať sa v bolestiach, kým nesplatíte svoj dlh, ktorý vám niekto vyrobil. To, že ste kripel a máte bolesti, absolútne nikoho nezaujíma, ani to kde tie peniaze zoberiete. Zaplaťe alebo skapte. Nič menej a nič viac.

Nora-Soul Slížová

Nora-Soul Slížová

Bloger 
  • Počet článkov:  415
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý si chce nájsť čas pre uvedomenie si vlastných myšlienok, postojov, názorov. Pochopiť určitú vec, teóriu, či událosť, mi prináša osobný rast a vytúžený pocit štastia. Zoznam autorových rubrík:  Moja RodinaDining GuidePrúd myšlienokTo čo ma potešiloTo čo ma zarmútiloVedeli ste, že...?o životez vlakuZvieraciereaders diarySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu