reklama

Ad: Šťastní "šťastní" privatizéri

Čítal som o šťastných privatizéroch. Nuž, môžu byť šťastní, ale nemusia. Argument "úplná väčšina ľudí (teda aj nepoctivých privatizérov) usudzuje, že je šťastná, pokiaľ sa domnieva, že „všetci ľudia“ ich za šťastných považujú a tešia sa aj spoločenskému rešpektu" ma úplne nepresvedčil. Šťastie totižto nie je pocit, ktorý si naordinujeme ako liek, či ako prevenciu "aby sme boli šťastní".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
moja mamka :_)
moja mamka :_) 

Ono také "buďme šťastní, aby sme boli šťastní" akosi nefunguje. Nie na úrovni najosobnejšieho prežívania svojho bytia. Keď je naša duša nahá sama pred nami. Takáto radosť zo seba, z druhých, z lásky dávanej, z lásky prijímanej, z obetovania sa, z toho že si nás ostatní vážia takých akí sme, že nás úprimne rešpektujú, vytvára pocit Šťastia. Šťastia, ktoré nebolo cieľom. Objaví sa len tak zrazu, nečakane.

Spoločenský rešpekt, úspech v práci, závisť ostatných, to že si ostatní myslia, že som šťastný, je len taký slabý odvar "šťastia". Áno. Možno ma to tešiť bude. Ale bude to stačiť? Budem šťastný? Možno sa vám taký budem zdať. Ale ste si istý, že vidíte do mojej duše?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A čo sa týka rozhovorov v električkách, či krčmách.. Nuž mali ste už taký osobný rozhovor v električke, pri ktorom sa vaše duše na seba usmievali a vy ste cítili, že vás ten druhý má rád už len z jeho očí? Po ktorom sa vaša duša vznesie a zaplaví ju taký divný pocit spokojnosti? Ja teda ešte nie.

Nuž, či si už privatizér, robotník, študent, novinár, či proste TY, otvor svoju dušu pre ostatných..pretože šťastie nie je cieľ, ale odmena.

Nechcem vám brať vaše predstavy o vlastnom šťastí.. prosím vás však, buďte k sebe samým úprimný.

Matúš Soták

Matúš Soták

Bloger 
  • Počet článkov:  117
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Error 555. Blogger no more to be found at this address. Zoznam autorových rubrík:  Čo mi behá po rozumeMoja dušaŽivot priniesolCestou necestouNasratý a potešenýVedaŠto to za ťechňika?HaluzeNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu