Môj recept na pizzu

Pizzu u nás pripravujem vždy ja. Je to tým, že som pri miesení cesta vytrvalejší ako Katka. A dobre spracované cesto je základom chutnej pizze :-) Správny pomer ingrediencií, povedal by som na desatinu mililitra vody, alebo oleja je v prípade sáčkových polotovarov alfou aj omegou. Viem si veľmi dobre predstaviť, ako dlho sa s tým zaoberali vývojoví pracovníci, kým prišli na ten optimálny pomer

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)


Predstavme si ingrediencie.
1. sáčkové pizza cesto2. olej3. voda4. cibula5. cesnak6. pizza korenie7. syr na strúhanie8. salám9. šunka10. olivy11. kečup12. maslo13. múka

Obrázok blogu



Dobre vymačkané cesto (tak aby sa nelepilo na ruky) položíme do maslom vymasteného a múkov vysypaného plechu. Pripravíme si zmes, ktorou potrieme cesto a to tak, že zmiešame kečup s nastrúhaným cesnakom, pridáme pizza korenie a ja špeciálne aj pálivú feferónkovú zmes. Touto potrieme potrieme na plechu položené cesto. Poukadáme nakrájané ingrediencie a nakoniec posypeme vrstvou nastrúhaného syra.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu



Takto pripravenú pizzu vložíme do rozohriatej rúry na pečenie asi na 20 - 25 minút...

Obrázok blogu



či je pizza hotová skontrolujeme tak, že cesto podvihmeme a ak je už aj zo spodu dobre prepačené, môžme pizzu vybrať z rúry na pečenie

Obrázok blogu




Pizzu podávame s olivami, červeným vínom s kolou, alebo Gin Beamom. Prajem veľa zdaru a dobrú chuť.

Obrázok blogu





Rastislav Soviš

Rastislav Soviš

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prémioví blogeri

Marcel Rebro

Marcel Rebro

175 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

96 článkov
INESS

INESS

111 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,104 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu