reklama

Raňajky od syna

Obaja sme boli spolu doma. Nepríjemný chrípkový vírus, čo teraz šarapatí, nás pripútal na posteľ. Skoré dopoludnie a my sme si zobrali lieky a dali teplý čajík a bolo by treba, alebo patrilo by sa, aj dačo do žalúdka. No, kto urobí raňajky? Môj syn sa dobrovoľne – nasilu ponúkol, že on ich môže spraviť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Tak sme sa ešte chvíľu dohadovali, čo dobré by sme zjedli a nakoniec sme sa zhodli, keď kúrime pecou na drevo, že by sme si dali hrančený chlebík s cesnakom a maslom. Fajn, súhlasila som a hneď sa syn pustil do rezania. Sebe tri veľké krajce a mne stačil jeden. Dal chlieb pekne na pec, bola dobre rozpálená, tak to bolo treba sledovať a už to začalo: „Mami, vyber cesnak. No a pekne ho očisti... a počuj ten chlebík aj treba otočiť nech nám nezhorí a vieš čo, vyber aj maslo.“ To ma pekne začalo zabávať. Vraj robí raňajky on a to som okolo pece a v kuchyni kmitala, za jeho povelov ako na vojne, len ja. „No fajn... a keby si to urobil sám? Ja idem vyvetrať izby“, a už ma nebolo. Dobehol za mnou do izby, že už je chlebík na tanieri, bolo by ho treba len natrieť maslom ak ho chcem jesť. Pri natieraní som zistila, že jeden prihorel viac ako bolo zdravé a bol otočený tou svetlejšou stranou, veď možno si to ani nevšimnem. Keď som sa ho na to spýtala a ukázala tu spečenú hrianku, tak len odvetil : „Veď sama vravíš : Kto pečené jedáva šťastie k sebe voláva. Prajem si aby si bola šťastná.“ Keď sme obaja dojedli, syn sa ma opýtal. Tak mami, ako ti chutili moje raňajky?

Iveta Špaková

Iveta Špaková

Bloger 
  • Počet článkov:  108
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Je obyčajná,mladá žena,ktorá sa presťahovala z rušného mesta na pokojný vidiek.Miluje prírodu a ticho jej pomáha pri tvorbe vlastných príbehov,ktoré však ležia v jej zásuvke a rada by to zmenila.Podarilo sa jej však aspoň to,že dva jej články boli uverejnené v oblastných novinách,čo ju inšpirovalo k ďalšiemu písaniu.Už učiteľka na základnej škole tvrdila,že jej slohy sú najlepšie a bola by z nej dobrá spisovateľka.Ktovie, možno sa jej to raz podarí... Zoznam autorových rubrík:  ÚvahaVlastné zážitkyPostrehyCestovaniePotulky prírodouV živote sa stávaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu